Locuitorii din Cartierul Arhitecților sunt nemulțumiți de modalitatea în care se acordă autorizațiile de construcție ale clădirilor. Imobilele au fost construite în mijlocul câmpului fără a avea drum de acces. Strada Petre Antonescu este cea care ar trebui să unească un imobil de 18 apartamente de drumul principal, dar exista doar pe hârtii, nu si fizic, spun locuitorii. Locatarii au făcut mai multe sesizări la Primăria Cisnădie și la ISC, dar până în prezent nu s-a luat nicio măsură.
„Este vorba despre un imobil cu 18 apartamente construit în anul 2018 pe Calea Cisnădiei, în spatele cofetăriei Mândra , care aparține de Strada Petre Antonescu Nr.51, construit de doi asociați, blocul fiind situat în câmp și neavând cale de acces , acest drum Petre Antonescu figurând doar pe hârtii și fizic neexistent. Țin să precizez că accesul la bloc se face pe un drum privat pe lângă Cofetăria Mândra care aparține fostului CAP de pe timpuri și care arată groaznic. Am făcut nenumărate sesizări împreuna cu ceilalți proprietari la primărie și la ISC cu privire la asta, dar nu s-a luat nicio măsura împotriva acestora. În concluzie, în urma numeroaselor sesizări și reclamații nu s-a luat nicio măsură împotriva acestora ” spune Brisc Alin, locuitor.
„În urma sesizărilor depuse la Primăria Cisnădie, vă aducem la cunoștință că SC REZIDENȚIAL CIREȘICA SUD SA figurează în arhiva noastră cu autorizație de construire pentru branșamentele ”ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTICA IMOBIL DE LOCUINȚE”, nr. 236/01.07.2019 și este valabil până la data de 17.10.2020. Referitor la calea de acces la blocul de locuințe din strada Petre Antonescu, vă informăm că s-a luat legătura cu reprezentantul firmei, și s-a dispus rezolvarea cât mai urgentă a acesteia” se arată în răspunsul Serviciului Arhitect șef urbanism și administrativ.
Nu doar drumurile sunt o problemă în Cartierul Arhitecților, ci și canalizările, care atunci când plouă se umple cu apă. În legătură cu canalizările, locuitorii au luat legătura cu dezvoltatorul imobiliar și li s-a transmis că asociația de proprietari trebuie să se ocupe de remedierea problemei deoarece aceasta nu este preluată de apă-canal, fiind privată.
Totodată, Brisc Nicoleta susține că zona este greu accesibilă pentru autospeciale, iar în caz de urgențe ambulanțele nu pot ajunge deoarece imobilul nu poate fi localizat pe hartă, iar accesul este foarte greu.
Locuitorii au improvizat un drum de acces din fonduri proprii, pentru a face posibil accesul la imobil, susține Emil Prodea, locuitor de pe Strada Petre Antonescu.