constantin șovăială, președintele interimar al forței dreptei la sibiu - ”cei care mi-au fost loiali în pnl m-au urmat”

Forța Dreptei este cea mai nouă formațiune de pe scena politică românească. Dar, și la Sibiu, pentru că organizația județeană a fost lansată în prezenta președintelui Ludovic Orban. Chiar dacă este o formațiune nouă, în mare parte sau măcar în părțile esențiale este formată din foști membri ai PNL. Constantin Șovăială, președinte interimar al filialei județene, este deputat ales din partea PNL, a fost vicepreședinte al CJ din partea PNL și a candidat la funcția de președinte PNL Sibiu. Secretarul partidului provine din același partid, dar din grupul de inițiativă teritorială face parte și o surpriză.

Mai exact, Ioana Deaconescu, care a fost consilier în cabinetul Danielei Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu. Acum a trecut de partea lui Șovăială. Acesta a spus că cei care i-au fost loiali în PNL l-au urmat și acum, iar despre trecerea Ioanei Deaconescu în altă tabără a spus cu zâmbetul pe buze că ”O să fie bine. Ea și-a dorit, noi am discutat și am fos6t de acord”.

Secretarul partidului, Ciprian Faraon, este și el un fost membru PNL care a intrat deseori în conflict cu conducerea partidului.

Perete comun cu biroul lui Turcan

Sediul noului partid Forța Dreptei este exact lângă sediul PNL, unde Raluca Turcan, un combatant al lui Șovăială, petrece destul de mult timp. În ceea ce privește relația dintre cei doi, Șovăială se rezumă la a spune că sunt doar vecini. În schimb, Ludovic Orban, foarte incomodat, a răspuns ”Niciuna”.

Candidați la Primărie și Consiliul Județean

Reprezentanții Forța Dreptei spun că până la viitoarele alegeri vor avea candidați cu care să se prezinte în fața sibienilor. Ciprian Faraon ar putea candida la Primărie, iar Constantin Șovăială la Consiliul Județean, chiar împotriva fostei colege de partid, Daniela Cîmpean. Ambii spun că este prematur să se pronunțe de acum.

”Mai sunt doi ani de construit, trebuie să deschidem organizațiile locale. E în interesul meu, dra nu pot să mă pronunț acum pe un răspuns ferm, vom vedea cum evoluează lucrurile. Dacă apar oameni noi, dornici să candideze, capabili și cu un grad de reușită, vom vedea cine va candida și cine nu”, a spus Ciprian Faraon.

”Noi am stabilit că cei care vor să candideze vor fi evaluați, iar persoanele care doresc să îndeplinească anumite funcții vor fi discutate în forum, nimic nu se decide în mod individual. Deciziile vor fi transparente și vom respecta statutul. Până în 2024 e ceva și m-aș bucura ca Forța Dreptei să vină în fața sibienilor cu oameni integri, dornici să facă ceva pentru comunitate și să ne reprezinte cu cinste”, a spus Constantin Șovăială.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu