lovitură de teatru “regele impresarilor” nu a murit - "par capabil să fiu resuscitat"

Mino Raiola, agentul de fotbal al unor superstaruri precum Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic și Erling Haaland, a murit la vârsta de 54 de ani în urma unei boli și a unei intervenții chirurgicale recente – conform unor informații vehiculate de presa din Italia, țara sa natală.

Raiola a fost reprezentantul unor vedete precum Paul Pogba, Erling Haaland și Zlatan Ibrahimovic.

Raiola a fost spitalizat la Milano în luna ianuarie și a suferit o intervenție chirurgicală foarte delicată, dar natura bolii nu a fost dezvăluită.

Rapoartele au spus la momentul respectiv că afecțiunea nu îi punea viața în pericol și că Raiola va începe o perioadă de reabilitare la domiciliu.

Agentul de fotbal poliglot a devenit una dintre cele mai influente figuri din fotbalul mondial, intermediind cele mai importante transferuri, care implică unii dintre cei mai importanți jucători.

El a fost reprezentantul unor jucători precum Pogba, Haaland, Ibrahimovic, Romelu Lukaku, Mario Balotelli, Marco Verratti și Henrikh Mkhitaryan.

Forbes a estimat anul trecut că averea personală a lui Raiola era de aproximativ 62 de milioane de lire sterline.

S-a raportat că Raiola a câștigat până la 20 de milioane de lire sterline din vânzarea record, de 89 de milioane de lire sterline, a lui Pogba, de la Juventus la Manchester United, în 2016.

Se anunța a fi o vară plină pentru Raiola, Pogba și Haaland fiind printre clienții săi ce se pregătesc de transfer.

La începutul anilor 1990, Raiola a lucrat pentru Sports Promotions, o companie din Olanda, și a ajutat la transferurile mai multor jucători olandezi, printre care Dennis Bergkamp, la cluburi italiene.

Raiola a studiat metodele colegilor săi pentru a învăța cum să efectueze singur astfel de transferuri, izbutind să negocieze transferul starului ceh Pavel Nedved de la Sparta Praga la Lazio, în 1996, transmite Mediafax.

De atunci, Raiola a supervizat numeroase transferuri ale lui Ibrahimovic în Europa, precum și transferul lui Balotelli de la Inter Milano la Man City, în 2010 și trecerea sa ulterioară la AC Milan.

El s-a certat cu managerul lui United, Sir Alex Ferguson, înainte ca Pogba să ajungă la Juventus în 2012.

În vara anului 2016, a supervizat mutările a trei jucători – Ibrahimovic, Pogba și Mkhitaryan – la Manchester United, toate în aceeași fereastră.

UPDATE: După vestea care a şocat întreaga lume fotbalistică a venit şi o lovitură de teatru însă. Mino Raiola nu a murit, ba chiar a rămas siderat de anunțul decesului său.

Jurnalistul italian Fabrizio Romano a pus pe contul său de Facebook o declaraţie oficială a lui Mino Raoila:

“Starea actuală de sănătate pentru cei care se întreabă: enervaţi a doua oară în 4 luni că nu am murit. Par, de asemenea, capabil să fiu resuscitat.” Respectă viața și oamenii. Pur și simplu este incredibil ce s-a întâmplat astăzi, ce păcat de lumea “jurnalismului”.”, a spus Mino Raiola pentru Fabrizio Romano.

Ultima oră

Comentariul meu