România tot mai căutată de turiști după pandemia de Covid
Sursa Foto - haihuin2

După pandemia de Covid-19, tot mai mulți români aleg să călătorească în România și să redescopere destinații care merită să fie cunoscute.

„Observăm o creştere tot mai mare a interesului pentru destinaţiile interne, România a devenit o ţară tot mai căutată de turişti, ceea ce ne bucură enorm. Tocmai din acest motiv, Travelminit.ro încearcă în mod constant să îşi extindă oferta de cazare, să pregătim pachete complexe, la preţuri accesibile, astfel încât să acoperim cât mai multe dintre nevoile clienţilor noştri. Vara este la doi paşi, aşa că ne pregătim să debutăm în forţă în sezonul estival”, spune Rita Szilveszter, expert online marketing Travelminit, relatează Agerpres.

Platforma hotelieră online propune în pragul weekendului de 1 Mai câteva locuri atipice din România care merită să fie vizitate.

Astfel, turiştii pot avea parte de o aventură în Grădina Zmeilor, o rezervaţie naturală aflată la aproximativ 70 de kilometri de oraşul Cluj-Napoca, supranumită şi „Meteora României” graţie formaţiunilor geologice atipice de aici. Preţurile medii pentru o noapte de cazare (cameră dublă) în judeţul Cluj pornesc de la 100 de lei.

Tot un loc spectaculos, dar mai puţin popular, este şi Râpa Roşie din judeţul Alba, o rezervaţie geologică de interes naţional, care se remarcă prin nenumăratele coloane şi piramide de diferite culori, un peisaj cu adevărat unic în România. Aceasta se află la numai 6 kilometri distanţă de oraşul Sebeş.

Turiştii care vor experienţe autentice şi peisaje pitoreşti pot poposi în satul Charlottenburg (sau Şarlota), care se află la aproape o oră de Timişoara. Acesta este atipic prin dispunerea lui circulară, toate casele fiind aşezate în cerc. Forma sa a fost gândită strategic, astfel încât să împiedice animalele sălbatice să intre în sat şi să cauzeze stricăciuni. Charlottenburg a fost fondat de imigranţii sosiţi în zona Banatului din Italia şi Germania şi, în prezent, este monument istoric.

„Un alt loc care merită descoperit atât pentru diversitatea culturală, cât şi pentru poziţionarea sa într-un cadru natural uimitor este şi Eibenthal, situat la doi paşi de Dunăre, în comuna Dubova din Mehedinţi. Aici se află şi o comunitate de cehi care au adus tradiţiile lor în zonă, astfel că nu te vei bucura doar de o vacanţă de poveste în Clisura Dunării, una dintre cele mai frumoase zone din ţară, ci şi de o experienţă culturală inedită”, subliniază reprezentanţii Travelminit.

De asemenea, platforma hotelieră mai recomandă un circuit în cele cinci sate din comuna Buneşti, judeţul Braşov: Buneşti, Criţ, Meşendorf, Roadeş şi Viscri, unde vor regăsi fortificaţii medievale care fac parte din patrimoniul naţional, tradiţii şi obiceiuri păstrate de sute de ani, dar şi celebra casă deţinută de Prinţul Charles în Viscri. Pentru o noapte de cazare în Viscri, cea mai populară destinaţie din zonă, preţurile pornesc de la 120 de lei/camera, însă pentru alte sate din judeţul Braşov, tarifele pe noapte coboară spre 80-90 de lei.

Zona secuimii este o altă destinaţie care a cunoscut un avânt în ultimii ani şi unde turiştii pot găsi de la mâncare gustoasă şi tratamente de relaxare până la aventuri pline de adrenalină. Harghita, unul dintre cele mai verzi judeţe ale României, este recunoscută pentru activităţile pe care le poţi desfăşura în natură: trasee inedite (Cheile Vârghişului, Via Ferrata), ture off-road şi plimbări în câteva zone absolut spectaculoase (Tinovul Mohoş, Lacul Roşu, Lacul Sfânta Ana). Covasna, pe de altă parte, este supranumită Ţinutul Conacelor graţie numeroaselor castele şi conace (Kalnoky, Benke) extrem de bine conservate de aici.

„Ţinutul Secuiesc oferă numeroase opţiuni de wellness, graţie izvoarelor termale din zonă, ape cu proprietăţi vindecătoare, care fac posibilă efectuarea unei game largi de tratamente. Câteva dintre staţiunile preferate de turişti sunt: Băile Homorod, Băile Tuşnad, Borsec, Corund, Topliţa şi nu numai. Preţurile medii pentru o noapte de cazare în Harghita şi Covasna încep de la aproximativ 90-100 de lei pe noapte”, se menţionează în comunicat.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă.

În 2021, Travelminit a raportat 13,5 milioane de euro vânzări în România şi 16 milioane de vizite pe platformă. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.

Ultima oră