csu sibiu a pierdut în ultimul meci din sezonul regulat după ce a condus cu 18 puncte
FOTO BC CSU Sibiu / Facebook

CSU Sibiu a pierdut partida cu CSM Petrolul Ploiești, scor 88-93, în ultimul meci din sezonul regulat. Scorul pe sferturi a fost 27-13, 20-31, 20-22 și 19-27.

Sibiul a debutat cu un prim 5 alcătuit din Lucas Tohătan, Justas Tamulis, Mirel Dragoste, James Padgett și Tanner McGrew, iar Ploieștiul a replicat prin Andrej Magdevski, Deion Hammond, Christian Chițu, Matija Milin și Earl Watson.

Lucas Tohătan a deschis scorul în această confruntare, CSM Petrolul replicând cu șase puncte la rând și Earl Watson făcea 6-2. McGrew a semnat următoarele trei reușite din acțiune pentru CSU Sibiu și gazdele veneau la o posesie în urmă, 10-8, Watson răspunzând cu un dunk în forță după ratarea lui Hammond, iar Padgett și-a transformat cele două libere și diferența rămânea de două puncte în favoarea Ploieștiului (12-10). Amfitrionii au trecut în avantaj după încă o reușită din partea lui McGrew, acesta recuperând ofensiv în urma ratării de la distanță, apoi Tamulis punând patru puncte între, 16-12, lituanianul pătruzând pe lângă Popa și se făcea 18-12, la finalul sfertul de debut CSU Sibiu având 27-13, prin tripla lui Tamulis pe sirenă, la capătul unui run de 19-1, scrie baschet.ro

Uță a continuat seria excelentă a Sibiului în startul celui de-al doilea sfert și a marcat primele șase puncte ale galben-albaștrilor, 33-16. CSM Petrolul a venit cu un run de 9-2, perioadă în care Andrej Magdevski a marcat șapte puncte pentru prahoveni și scorul devenea 35-25, Miguel Angel Hoyo cerând time-out în acel moment. Tohătan a scuturat plasa de la distanță și mărea diferența de pe tabelă la +13, Milin replicând cu un three-point play și apoi tot el scădea handicapul la unul format dintr-o singură cifră, 38-30. Prahovenii s-au apropiat în continuare, gazdele cerând un nou time-out la 38-34, apoi jocul devenind egal la 38-38 cu două minute înaintea pauzei după dunk-ul lui Watson, Pratt fiind cel care a oprit seria ploieștenilor (41-38). La cabine s-a intrat cu 47-44 în favoarea trupei de pe Cibin.

Trei jucători aveau peste 10 puncte marcate în prima repriză, CSU Sibiu controlând lupta la assist-uri (13-3) și a stat mai bine la recuperări (18-13), în timp ce procentajele din acțiune erau egale, 54%. În total 52 de puncte s-au marcat din căciulă, CSM Petrolul fiind mai atentă la punctele după posesiile pierdute ale adversarilor (8-2).

CSU Sibiu a deschis mai bine repriza secundă, Tohătan urcând diferența la +7 cu două coșuri la rând și Mirel Dragoste a ratat oportunitatea unui and-one (53-44), primele puncte pentru vizitatori venind prin Magdevski. McGrew a urcat ecartul la nouă puncte, 59-50, CSM Petrolul solicitând time-out apoi, iar Dragoste și-a dus formația la +11 cu un lay-up, Bogdan Popa fiind apoi precis de la linia de fault pentru prahoveni, dar Pagdett a răspuns cu un dunk pe următorul atac și se făcea 63-52. CSM Petrolul s-a apropiat la o posesie, 65-63, sfertul trei terminându-se cu CSU Sibiu la conducere, 69-66.

Ploieștenii au venit la un punct în spate în debutul sfertului patru (69-68), Tamulis ratându-și apoi libera suplimentară și Milin a egalat situația, 73-73. Oaspeții au preluat conducerea prin coșurile lui Magdevski și s-a făcut 78-73, moment în care sibienii cereau time-out, Padgett venind apoi fără greșeală de la linia de fault și reducea handicapul la două puncte, 78-76. Hammond a urcat scorul la 84-78 pentru oaspeți, diferența ajungând la trei posesii între prin reușita lui Bogdan Popa de la distanță (87-80), Sibiul reușind cinci puncte la rând pentru a se apropia la 87-85, Hammond finalizând cu dunk pentru a opri entuziasmul gazdelor. „Vulturii” n-au putut puncta pe un atac important în ultimul minut de joc și în cele din urmă CSM Petrolul s-a impus cu 93-88.

Ultima oră

Comentariul meu