foto inquam photos / casian mitu
FOTO Inquam Photos / Casian Mitu

Aproape 2.000 de refugiați ucraineni au fost cazați de autoritățile sibiene de la începutul războiului. În prezent, în locurile puse la dispoziție se află 65 de oameni.

„Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Sibiu gestionează, monitorizează și oferă sprijin permanent persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României și sosite în județul Sibiu. De la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și alte informații utile pentru integrarea acestora în România la numerele de telefon 0769-057.100 și 0269-211.212 sau pe adresa de e-mail cjcci@isusibiu.ro”, informează reprezentanții ISU Sibiu.

De la începutul conflictului izbucnit în Ucraina și până în prezent, la nivelul județului Sibiu, Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a înregistrat și a oferit sprijin umanitar unui număr de 1897 persoane dintre care 1134 adulți și 763 copii.

În ceea ce privește situația locurilor de cazare puse la dispoziție cetățenilor ucraineni care sosesc în Sibiu de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, aceasta este următoarea: 

  • Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – în prezent sunt ocupate 27 de locuri din 80 disponibile;
  • Hotel Sport  –  5 locuri ocupate din 40 disponibile;
  • Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Sibiu – un loc ocupat din 20 disponibile;
  • Centrul de Agrement “Trecătoarea Cerbilor” Păltiniş –  50 locuri disponibile;
  • Casa de Odihnă a Bisericii Evanghelice Cisnădioara – 32 de locuri ocupate din 32 disponibile.

Situația este într-o continuă dinamică.

Ultima oră

Comentariul meu