lucrările la noul imobil al școlii nicolae iorga costă mai mult - primăria mai alocă încă 2,1 milioane lei

Lucrările la extinderea școlii Nicolae Iorga se transformă într-un sac fără fund. Valoare investiției a crescut pentru a doua oară, asta după ce prima dată, din cauza deficiențelor de proiectare, costul s-a mărit cu 10 milioane de lei. De data aceasta creșterea este mai mică, de ”doar” 2 milioane de lei.

CITEȘTE: Probleme la noul corp de clădire al Școlii 6 – Lucrări sistate din cauza unei erori de proiectare

Construcția noului corp de clădire al școlii 6 și a sălii de sport este cu adevărat o telenovelă. Una extrem de scumpă, însă. Lucrările au început în mai 2020, dar au fost oprite în februarie 2021 când s-au constatat deficiențe la proiectare. Primăria Sibiu a reziliat contractul cu firma din Cluj care a făcut proiectarea, apoi a inițiat o licitație pentru un nou proiectant și executant. În luna decembrie nu sa prezentat nimeni, așa că în februarie acest an au început procedurile pentru o nouă licitație. Proiectele depuse se află în evaluare.

În tot acest timp modificările necesare la structura de rezistență au crescut cheltuielile cu aproape 2 milioane de euro, adică 10 milioane de lei, mai exact de la cele 9,76 milioane de lei calculate inițial la 19,377 milioane de lei.

VEZI AICI DE CE A CRESCUT VALOAREA PROIECTULUI 

Acum, scumpirea manoperei, a materialelor de construcție și a combustibilului crește și banii necesari lucrării cu 2,19 milioane de lei. Asta înseamnă că indicatorii tehnico economici sunt acum de 2 1,567.000 de lei, față de suma inițială de 9,76 milioane de lei. Aceștia fuseseră obținuți din fonduri europene, iar diferența de peste 12 milioane de lei va fi suportată din bugetul local.

 

Ultima oră

Comentariul meu