elevii de top ai sibiului – rareș și cătălina, medaliați la olimpiada națională de engleză - ”am fost emoționați”

Rareș Băilă și Cătălina Georgescu, elevi la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, au reușit să ia mențiune la Olimpiada Națională de Limba engleză.

Cătălina Geogescu este elevă în clasa a 10-a și este pasionată de desen și limba engleză. În urmă cu doi ani, Cătălina a obținut notă maximă la Evaluarea Națională, iar acum a luat mențiune la Olimpiada de Limba engleză. Pentru ea, engleza reprezintă punctul forte, însă proba de discurs a pus-o puțin în dificultate.

„A fost o experiență foarte frumoasă, am întâlnit niște persoane minunate și ne-am împrietenit foarte bine.  Experiența cu olimpiada a fost una interesantă. Engleza îmi place cel mai mult și pot zice că la engleză mă pricep cel mai bine față de alte materii. Cea mai dificilă probă a fost cea de discurs pentru că nu prea obișnuiesc să vorbesc în engleză și e greu să vorbești în fața altor persoane, dar m-am descurcat și acolo”, spune Cătălina.

Rareș este elev în clasa a 12-a, la același liceu. Din plăcerea de a-și exersa limba engleză, a ales să urmeze profilul de Stiințe ale Naturii, cu predare în engleză.

Spre deosebire de Cătălina, pentru el proba scrisă a fost o provocare: „Cea mai dificilă probă mi s-a părut proba scrisă. Am fost puțin emoționat doar că faptul că am fost cu colegii, cu persoane de vârsta mea m-a ajutat foarte mult să trec peste. Aș vrea să urmez Facultatea de Medicina, dar în alt oraș. Pot spune că profesoarele m-au susținut foarte mult în perioada aceasta”.

Elevii Rareș Băilă și Cătălina Georgescu au fost pregătiți de profesorii: Victoria Șerban, Bega Alexandra și Brie Laura.

 

Ultima oră

Comentariul meu