crimă teribilă înainte de paști - bărbat din sibiu ucis cu un cuțit de prietenul de pahar
foto: arhivă

O familie din municipiul Sibiu nu a avut parte de sărbători liniștite în acest an, iar asta din cauza unei nenorociri care a venit ca un trăsnet. Un bărbat de 53 de ani a fost ucis cu un cuțit de prietenul de pahar. Cel care i-a luat viața a declarat în fața autorităților că victima a devenit violentă, iar fiindcă l-a împins, a pus mâna pe un cuțit și a înjunghiat-o.

În a doua zi de Paști, procurorul s-a deplasat la o adresă din cartierul Țiglari din Sibiu acolo unde a fost raportată o crimă. O persoană a sunat la 112 pentru a anunța cele întâmplate.

VEZI AICI DETALII DESPRE CRIMA DIN ȚIGLARI

„La data de 25.04.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmare unui apel la SNUAU 112, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen.”, spune prim procuror Veştemean Ion, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Ar fi fost omorât înainte de Paști

Procurorii au transmis că victima, împreună cu inculpatul, erau acasă la cel din urmă. Acolo au început să consume băuturi alcoolice.

„În intervalul 20-22 aprilie 2022, însă cel mai probabil în data de 22.04.2022, victima (bărbat în vârstă de 53 de ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu) s-a deplasat la domiciliul inculpatului din municipiul Sibiu (bărbat în vârstă de 61 de ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), unde cei doi au consumat împreună băuturi alcoolice”, spune prim procuror Veştemean Ion, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Din cauza alcoolului, între aceștia a apărut un conflict spontan. Criminalul a declarat în fața anchetatorilor că victima l-a împins, iar în acel moment, el a luat un cuțit de masă și i-a tăiat gâtul și fața. Nu a durat mult, că bărbatul de 53 de ani a și decedat.

Reținut, urmează să fie arestat preventiv

Prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 25.04.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 25.04.2022 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.    Prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu  din data de 26.04.2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped.  de art. 188 alin 1 Cod pen., urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi  Serviciul Criminalistic.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultima oră

Comentariul meu