Sute de sibieni au participat în Vinerea Mare la Biserica cu hramul “Nasterea Domnului”, de pe strada Constituției din Sibiu, la Slujba Prohodul Domnului. Prohodul este una dintre cele mai importante slujbe care au loc în bisericile Creştin Ortodoxe şi semnifică înmormântarea Mântuitorului Iisus Hristos. După slujbă enoriaţii au încercuit de trei ori lăcaşul de cult.
În Sfânta şi Marea Vineri, în toate bisericile ortodoxe, se săvârseşte Denia Prohodului Domnului. Prohodul este slujba de înmormântare a Mântuitorului Iisus Hristos.
Versurile Prohodului au fost compuse de Sfântul Ioan Damaschin. Textul Prohodului este împărțit, că structura, în trei parti, prima parte având 73 de strofe, a doua parte 60 de strofe și a treia parte 43 de strofe. Prima strofă a fiecărei stări este reluată și la sfârșitul ei.
Prohodul a fost tipărit pentru prima dată în țara noastră pe 6 februarie 1836, de către ieromonahul Macarie, prin purtarea de grijă a episcopului Chesarie Căpățână al Buzaului. A fost retipărit în alte două ediții în 1846 și 1853, de către Anton Pann, însă prima ediție rămâne normativa până astăzi.