Silvia Macrea este unul din cei mai longevivi manageri din Sibiu și unul dintre cei mai apreciați. A reușit să ducă Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului pe marile scene ale lumii să să facă astfel cunoscute tradițiile românești. Atunci când i s-a propus să reia managementul ansamblului a crezut că nu va reuși să performeze, dar, încurajată de colegii ei dansatori, a acceptat.
Silvia Macrea lucra la Ceata Junilor, un ansamblu de copii înființat de tatăl ei, după retragerea de la Junii Sibiului. Colonelul Ioan Dinu, directorul Casei Armatei de atunci care manageria Junii, i-a propus Silviei Macrea să ocupe postul de coregraf. ”Mi-a plăcut că puteam să lucrez la alt nivel, dar nu am simțit aceeași unitate cala Ceata Junilor. Erau profesioniști, erau alte vârste, erau colegi de-ai mei de la Ceata Junilor. Când domnul Dinu a ales să nu mai rămână m-a rugat să preiau interimatul. Cei de la Consiliul Județean m-au sunat, eram la București, să vin, să preiau interimatul. Eu m-am speriat, nu știam ce să fac, pe tot drumul înapoi m-am gândit dar ce să caut eu ca manager, de ce mă duc eu acolo? Dar tot dansatorii m-au convins, mi-au spus că dacă nu preiau eu vine cineva străin și ce se alege”, povestește Silvia Macrea.
După 6 luni a trebuit să dea examenul, dar spune că nici atunci nu era convinsă că trebuie să o dacă sau că ar trebui să rămână coregraf. Dar, a susținut concursul și de atunci conduce Junii Sibiului, ansamblul care face cunoscut numele Sibiului și al României peste tot în Europa și în lume.