"atelierul de încondeiat ouă" la moara veche, din hosman - iubitorii de tradiții mai au timp să se înscrie

Iubitorii de tradiții sunt invitați să participe la “Atelierul de încondeiat ouă”, sâmbătă în 23 aprilie, între orele 14-17, la Moara Veche, în satul Hosman.

În cadrul workshop-ului, participanții vor putea încondeia ouă, combinând simbolismul precreștin și creștin cu modele geometrice și diverse culori. Participanții vor primi materialele necesare încondeierii ouălor în timpul workshopului. Se va lucra cu ceară fierbinte și vopsea. Copiii au intrare liberă și vor putea participa și la o vânătoare de ouă în grădină. Pentru adulți workshopul costă 100 de lei.

Această artă populară își are originile atât în Ucraina, cât și în România. Atelierul este organizat de Asociația neguvernamentală Hosman Durabil. Înscrierile se pot face online sau telefonic, până în 22 aprilie.

“Hosman Durabil este o asociație neguvernamentală, independentă, fără scop lucrativ, cu sediul în Hosman. Ne considerăm ca o inițiativă rurală ai cărei membri încearcă să contribuie la un viitor al durabilității și toleranței prin inițiative culturale și agricole locale. Echipa asociației este mai bine cunoscută ca echipa morii”.

Ultima oră

Comentariul meu