video copaci lichidați pe strada oașului, din ștrand - "nu o să mai trăim noi să vedem verdeața care a fost"

Odată cu avansarea lucrărilor din cartierul Ștrand, copacii sunt tăiați pentru a fi făcute trotuare, parcări și strada. Indiferent de mărimea lor, dacă încurcă desfășurarea proiectului, aceștia vor fi tăiați.

Persoanele din cartier sunt nemulțumite de lucrările care par să nu se mai termine, de praful și, mai ales, de distrugerea spațiilor verzi. Dispariția spațiilor verzi reprezintă o nemulțumire în rândul localnicilor de pe strada Oașului, din Ștrand.

„Au făcut un dezastru aici. Au cam tăiat tot, nu mai avem pic de verdeață. Foarte urât. Noi stăm aici de 50 de ani și aveam verdeața care mai oprea praful. Acum nu mai avem nimic, nisip ca în deșert. Nu o să mai trăim noi să vedem verdeața care a fost, așa că foarte urât au făcut. Aproape o viață de om am trăit aici și acum la bătrânețe când e timpul să stai liniștit, nu mai ai pic de verdeață în jurul blocului”, spune Silvia Pădurean.

YouTube video

 

Alți localnici se plâng de noroiul care se face în urma ploilor: „De 2 ani de zile ne-au răscolit aici și am trăit în niște noroaie. Doamna primar nu s-a deranjat să vină să vadă cum merg lucrările. Înainte de Crăciun așa a rămas și toată iarna am fost cu noroiul în casă și pe mașini și peste tot. Au răscolit cartierul. Spațiul verde trebuie refăcut”, spune un alt localnic care locuiește pe Strada Oașului.

Pe de altă parte, sunt și persoane care sunt mulțumite de lucări. Aceștia  consideră că se va rezolva problema parcărilor și, în același timp, o să se replanteze și copaci.

„Ce să facă oamenii? Trebuie să facă parcări. În cartierul Ștrand parcările erau o problemă mare. Fac parcări, plantează copaci, pun iarbă, eu nu văd o problemă. Tot ceea ce fac este foarte bine. Sunt foarte mulțumit de ce se întâmplă”, spune Daniel Pop, un alt localnic.video copaci lichidați pe strada oașului, din ștrand - "nu o să mai trăim noi să vedem verdeața care a fost"

Muncitorii spun că au tăiat copacii din cauza cărora nu se puteau continua lucrările, strict ce a fost necesar. Ulterior, vor fi plantați alții care să îi înlocuiască pe cei tăiați.

„Spațiile verzi vor rămâne, sunt reconfigurate. Urmează să se planteze alți copaci și să se înierbeze. Lucrările vor mai dura maxim două luni, cât să terminăm la termen. Până acum am tăiat doi copaci și urmează să mai tăiem un cireș pentru a putea continua trotuarul. Noi i-am tăiat doar pe cei care ne-au încurcat”, spune unul dintre muncitori.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. „Bravo”, bine ca ati votat-o pe bunica sau si mai rau, nu ati votat nimic. A facut praf sute de arbori frau cu proiectele ei de renovare, sa vedem ce planteaza in loc 🙂