turiștii străini nu vor mai putea consuma canabis în amsterdam
FOTO dutchnews.nl

Femke Halsema, primarul din Amsterdam este îngrijorat de creșterea criminalității legate de piața drogurilor, asă că ia în calcul să interzică vânzarea și consumul de canabis turiștilor străini.

„Multe dintre problemele majore ale orașului sunt alimentate de piața canabisului: de la neplăcerile cauzate de turismul realizat pentru droguri, până la infracțiuni grave și violențe”, a spus primarul olandez, pentru ziarul Dutch News.

„Interzicerea vânzării către turiști este o intervenție necesară… și un prim pas către reglementare ”, a adăugat ea, conform Le Figaro, relatează stirileprotv.ro

Astfel, primarul ales în 2018 plănuiește să permită vânzarea produselor din marijuana doar cetățenilor olandezi și rezidenților de aici.

Va fi o adevărată lovitură pentru turiști și antreprenorii locali. Cafenelele cu canabis sunt o atracție turistică, mai ales în Cartierul Roșu, punctul fierbinte al prostituției din Europa.

Peste trei milioane de turiști intră în aceste celebre „coffe-shop-uri” în fiecare an pentru a obține narcotice. Într-un articol publicat pe 16 aprilie, cotidianul Het Paroo scria: „Economia drogurilor este în plină desfășurare, iar tinerii sunt din ce în ce mai implicați în infracțiuni grave”.

Ultima oră

Comentariul meu