stația meteo de la aeroport va fi demolată - în locul ei se face intrarea în noul terminal

Aeroportul Sibiu va intra în ample lucrări de extindere și modernizare, așa că tot ce în prezent este construit în imediata apropiere va trebui mutat. În această situație se află și stația meteo. A fost identificată o nouă locație, tot în aceeași zonă de la ieșirea din oraș.

Terenul în suprafață de 2.033 de metri pătrați a fost dat în folosință gratuită Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud – Sibiu, pe o perioadă de 5 ani. Dar, lucrările de extindere ale Aeroportului schimbă locația stației meteo amplasată aici.

A fost identificată o nouă locație, în partea de est a Aeroportului. Dar, pentru a beneficia de aceleași facilități, terenul trebuie dezmembrat în două părți. Astfel, cei 1.339.173 metri pătrați vor fi împărțiți în două loturi de 1.336.173 metri pătrați și unul de 3.000 de metri pătrați, ambele urmând a fi înscrise în cartea funciară cu numere diferite.

Loturile nou obținute vor rămâne tot în proprietatea județului Sibiu, dar cu drept de administrare către Aeroportul Sibiu.

Odată cu extinderea Aeroportului din Sibiu, acesta va avea o suprafață construită la sol de 15560 metri pătrați și va deservi un număr de 1043 la orele de vârf și anual 2.538.000 pasageri.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu