sibiul are un campion național la olimpiada de engleză – radu scutelnicu: ”discursul liber mi-a plăcut. acolo s-a făcut diferența”

Radu Scutelnicu, elev în clasa a 12-a la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, a obținut locul 1 la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Dintre cei 30 de elevi din toată țara, Radu a reușit să ia maximul de 100 de puncte la proba de discurs.

Olimpiada s-a desfășurat în perioada 17-20 aprilie. Luni au avut loc două probe scrise care au pus accentul pe partea de gramatică și vocabular. În a doua zi de olimpiadă, participanții au trebuit să treacă proba de discurs. Fiecare a avut timp 20 de minute să își pregătească subiectul ales ca mai apoi să îl prezinte în 3-4 minute.

“A fost destul de usor, majoritatea participanților s-au descurcat la probele scrise, însă departajarea s-a facut la proba de discurs unde eu am luat maximul de 100 de puncte”, spune Radu.

“Este un copil  extraordinar, remarcabil, pe care l-am avut elev din clasa a 5-a. Este un talent înnăscut, are un talent deosebit pentru limba engleză, dar și un copil muncitor, dedicat și rezultatul lui de anul acesta este nemaipomenit pentru liceul nostru, pentru noi profesorii, pentru părinți, pentru Sibiu”, spune Victoria Șerban, profesoara de engleză și diriginta lui Radu.

Olimpiada s-a ținut la Pitești, unde au participat 30 de elevi din majoritatea județelor din țară. În 20 aprilie are loc premierea unde alți doi elevi sibieni vor lua mențiune. Profesorii care l-au pregătit pe Radu Scutelnicu sunt Victoria Șerban și Corina Pavelescu.

Engleza nu e singura pasiune a lui Radu Scutelnicu. Tânărul este pasionat și de muzică, fiind componentul și liderul trupei Child Control, care și-a lansat săptămâna trecută primul album.

Detalii despre Child Control : VIDEO Trei liceeni din Sibiu și-au făcut trupă rock – Child Control: „Am lucrat la album în pandemie”

 

 

Ultima oră

Comentariul meu