sediul biroului rutier din sibiu intră în renovare - uși de termopan, parchet laminat și pereți zugrăviți

Sediul Biroului Rutier din cadrul IPJ Sibiu urmează să fie renovat. Licitația pentru contractarea de lucrări a fost lansată, iar la finalul reabilitării clădirea ar trebui să capete o nouă față. Se vor monta geamuri și uși de termopan în locul celor de lemn, parchet laminat și gresie, iar pereții vor fi reparați și zugrăviți.

Nu de puține ori sibienii s-au arătat nemulțumiți de felul în care arată sediul Biroului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), de pe strada Revoluției din Sibiu. Aceștia au semnalat chiar și pe adresa redacției Ora de Sibiu că pereții sunt scrijeliți, tencuiala stă să cadă, iar mucegaiul s-a format pe la colțurile din interior. În luna ianuarie, un cititor a trimis imagini din clădire pentru a arăta cum se prezintă lucrurile. „Clădirea arată deplorabil, este mucegai pe pereți și zidurile sunt crăpate”, a scris atunci cititorul.

VEZI AICI IMAGINI ȘI DETALII DE LA CITITOR

sediul biroului rutier din sibiu intră în renovare - uși de termopan, parchet laminat și pereți zugrăviți

La câteva luni distanță, a fost lansată licitația pentru începerea unor lucrări de modernizare a sediului. Valoarea estimativă a lucrărilor de reparații și igienizări se ridică la suma de 85.328,99 lei fără TVA, finanțarea provenind din bugetul de stat. „Obiectul achiziției îl constituie execuția lucrărilor de reparații la sediul IPJ Sibiu – pavilion circulație. Caietul de sarcini stabilește condiții tehnice și de calitate pentru execuția lucrărilor de reparații, zugrăveli lavabile interioare, placări pardoseli, instalații electrice”, se arată în caietul de sarcini. 

Potrivit devizului de lucrări, se va interveni cu rigips izolat cu vată minerală la nivelul tavanului, pereții se vor zugrăvi cu lavabilă „de calitate superioară, cu grad de acoperire ridicat, rezistent mare la îmbătrânire și spălare cu apă”. Ușile din cherestea vor fi înlocuite cu uși din termopan și la fel și ferestrele. Închiderea ușilor de la intrare se va face cu cartele. Se va interveni și la nivelul grupurilor sanitare, înlocuindu-se faianța veche cu una nouă în culori calde, dar și gresia care va trebui să fie „de calitate superioară antiderapantă”. Pardoseala va fi placată cu parchet laminat rezistent la traficul intens. Lucrările se vor executa la parterul clădirii, acestea având o garanție de 24 de luni de la recepție. 

Ultima oră

Comentariul meu