spitalul județean sibiu cere angajarea a 143 de oameni - la ati e cea mai mare nevoie de medici

Conducerea Spitalului Județean Sibiu cere consilierilor județeni deblocarea a 143 de posturi. Este nevoie de medici specialiști, rezidenți, infirmiere, brancardieri, pompieri, psihologi, kinetoterapeuți sau farmaciști. Cel mai mare deficit este însă la secția ATI care funcționează cu jumătate din personalul necesar.

De personal este nevoie pe mai toate secțiile spitalului, mai ales în condițiile în care în ultimii doi ani activitatea a fost intensă și tot mai mulți pacienți cu afecțiuni grave au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Consilierii județeni vor avea pe masa ședinței din această lună cererea conducerii Spitalului Județean de a angaja 143 de oameni și astfel modificarea organigramei de la 2866 posturi la 3009 posturi.

Se cere:

➢Suplimentarea numărului de posturi la Compartimentul Medici și Farmaciști Rezidenți cu 103 posturi de medici rezidenți, întrucât conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 2693/13.12.2021 au fost confirmați ca medici rezidenți cu pregătire la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu un număr de 203 medici rezidenți și au finalizat pregătirea în cursul anului 2021 un număr de 100 medici rezidenți.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Compartimentul Protecția muncii și PSI cu 1 post deinginer specialist, gr.IA și 4 posturi de pompier. Conform Ordinului MAI 75/2019 echipa
specializată de intervenție este formată din minim 1 post de șef echipă cu studii superioare și 2 posturi de pompieri pe tură, respectiv 3 șefi de echipă cu studii superioare și 6 pompieri, iar în prezent sunt aprobate 1 post de inginer, 1 post de referent cu studii superioare și 2 posturi de pompieri. Se menționează faptul că spitalul fiind pavilionar, cu construcții vechi, personalul existent nu poate asigura activitatea de prevenire și stingere a incendiilor în condiții optime.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă cu 5 posturi de medici specialiști și 2 posturi de kinetoterapeuți. Aceasta solicitare este motivată de faptul că activitatea secției se desfășoară în trei locații diferite, iar în contextul epidemiologic actual, numărul de pacienți a crescut considerabil. Conform Ordinului Ministrului Sănătății nr.1500/2009, normarea minimă de medici pentru secția ATI este de 26 posturi de medici, în prezent fiind aprobate 12 posturi, iar normativul minim de kinetoterapeuți este de 3 posturi, în prezent fiind aprobat un post.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Boli Infecțioase cu 2 posturi de medici specialiști. Această solicitare este justificată de creșterea activității secției și de numărul de pacienți în stare gravă care necesită supraveghere continuă. Se menționează faptul că normativul mediu de medici, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1224/2010 este de 8 posturi, în prezent fiind aprobate 4,5 posturi de medici.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Serviciul Statistică Medicală cu 3 posturi de registratori medicali. Această suplimentare a fost motivată de faptul că registratorii medicali din cadrul serviciului înlocuiesc registratorii medicali de pe secții pentru desfășurarea activității secției în condiții optime atunci când aceștia sunt în concediu medical sau de odihnă. Conform Ordinului Ministrului Sănătății nr.1224/2010, se precizează faptul că normativul este de minim 9 posturi de registratori medicali, în prezent fiind aprobate 3 posturi.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Dermatovenerologie cu 1 post de brancardier. Solicitarea este motivată de creșterea numărului de pacienți în stare gravă care nu se pot deplasa singuri, clădirea fiind pe două niveluri, la parter sălile de tratament și la etaj saloanele pacienților. Se menționează faptul că potrivit Ordinului Ministrului Sănătății nr.1224/2010 normativul de personal este de 1 post de brancardier, în prezent nefiind aprobat nici un post.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Medicină internă I cu 1 post de medic specialist. Suplimentarea este justificată de faptul că în ultima perioadă a crescut foarte mult activitatea secției, numărul de pacienți în stare gravă care necesită supraveghere continuă fiind foarte mare. Se menționează faptul că normativul mediu de medici, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr.1224/2010 este de 7 posturi, în prezent fiind aprobate 3,5 posturi de medici.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Gastroenterologie cu 2 posturi de infirmiere. Solicitarea este motivată atât de volumul mare de muncă cât și de numărul redus de personal, deoarece normativul mediu de personal, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr.1224/2010 este de 6 posturi de infirmiere, în prezent fiind aprobate 4 posturi.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Cardiologie II cu 1 post de îngrijitoare. Solicitarea este motivată de numărul redus de personal, normativul minim de personal, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr.1224/2010 fiind de 4 posturi de îngrijitoare, în prezent fiind aprobate 3 posturi.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Bloc Operator Urologie cu 1 post de infirmieră și 1 post de brancardier. Solicitarea este motivată de numărul redus de personal, deoarece normativul minim de personal, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1224/2010 este de 4 posturi de infirmieră, în prezent fiind aprobate 3 posturi. De asemenea normativul minim este de 1 brancardier, în prezent nefiind aprobat nici un post de brancardier.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie I cu 1 post de kinetoterapeut și 1 post de psiholog. Suplimentarea este justificată de creșterea adresabilității la serviciile de recuperare a pacienților care prezintă dizabilități severe și moderate, în special cu boli neurologice și ortopedice. Se menționează faptul că normativul minim de personal, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1224/2010 este de 6 posturi de kinetoterapeut, în prezent fiind aprobate 5 posturi. De asemenea normativul minim este de 1 post de psiholog, în prezent nefiind aprobat nici un post.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Medicină internă II cu 1 post de medic specialist, 1 post de infirmieră, 1 post de îngrijitoare și 1 post de brancardier, motivat de îngrijirile de care au nevoie pacienții. Media de vârstă a pacienților este cuprinsă între 60-90 ani, cu o patologie diversificată care solicită un volum mare de muncă, personalul existent
neputând desfășura activitatea medicală în condiții optime. Normativul mediu de personal, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr.1224/2010 este de 5 posturi de medic, în prezent fiind aprobate 3,5 posturi; pentru infirmiere normativul mediu este de 6 posturi, fiind aprobate 5 posturi; pentru îngrijitoare normativul mediu este de 7 posturi, fiind aprobate 6 posturi; pentru brancardier normativul mediu este de 2 posturi, fiind aprobat 1 post.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică O.R.L. cu 1 post de brancardier, motivat de creșterea numărului de pacienți care necesită intervenții cirurgicale și care nu se pot deplasa singuri, clădirea fiind pe două niveluri, la parter sălile de tratament și la etaj saloanele pacienților. Se menționează faptul că normativul de personal, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr.1224/2010 este de 1 post de brancardier, în prezent nefiind aprobat nici un post.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Neonatologie I – Compartiment Terapie intensivă cu 2 posturi de asistent medical (PL) și 2 posturi de infirmiere, motivat de creșterea volumului de activitate, gradul de ocupare al paturilor fiind de 86%, precum și a complexității cazurilor, bebelușii necesitând supraveghere permanentă. Se precizează faptul că normativul maxim de personal, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr.1224/2010 este de 19 posturi de asistent medical, în prezent fiind aprobate 14 posturi. De asemenea normativul mediu este de 8 posturi de infirmiere, în prezent fiind aprobate 6 posturi.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Prematuri, cu 1 post de medic specialist și 1 post de infirmieră ca urmare a creșterii volumului de activitate, precum și a complexității cazurilor, bebelușii prematuri necesitând tratamente speciale. Se precizează faptul că normativul maxim de personal, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr.1224/2010 este de 5 posturi de medic, în prezent fiind aprobate 2,5 posturi. De asemenea normativul minim este de 4 posturi de infirmiere, în prezent fiind aprobate 3 posturi.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Compartimentul A.T.I. Obstetrică Ginecologie, cu 2 posturi de asistent medical (PL) și 1 post de îngrijitoare ca urmare a creșterii volumului de activitate, a numărului de intervenții chirurgicale și a numărului pacientelor din terapie intensivă. Normativul maxim de personal, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr.1224/2010 este de 24 posturi de asistent medical, în prezent fiind aprobate 18 posturi. De asemenea, se arată faptul că normativul minim este de 3 posturi de îngrijitoare, în prezent fiind aprobate 2 posturi.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu