piețele din sibiu sunt pline de culoare - prima recoltă de roșii și castraveți românești a ajuns în piața rahova

Roșii, castraveți, ceapă și usturoi verde, salată, ridichi, sunt doar câteva dintre legumele de sezon pe care sibienii le găsesc în piețele din municipiul Sibiu. Mulți dintre producători vin de departe pentru a-și vinde produsele românești aici.

piețele din sibiu sunt pline de culoare - prima recoltă de roșii și castraveți românești a ajuns în piața rahova

Mulți sibieni preferă să cumpere fructe și legume din piețele din oraș, și nu din marile magazine, mai ales datorită faptului că aici totul se negociază. Iar acum, la mijloc de primăvară, este o plăcere să te plimbi printre tarabele producătorilor și comercianților. Legumele colorate îți fac cu ochiul și nu ai cum să pleci cu plasa goală, iar asta și datorită prețurilor.

La Piața Rahovei, de exemplu, de marți sibienii pot cumpăra roșii și castraveți din prima recoltă din solarii. „Prima recoltă de roșii și castraveți românești din solarii au ajuns azi noapte și în Piața Rahova. Producătorii agricoli din zona Olteniei vă așteaptă”, se arată pe pagina de Facebook Piețe Sibiu.

piețele din sibiu sunt pline de culoare - prima recoltă de roșii și castraveți românești a ajuns în piața rahova piețele din sibiu sunt pline de culoare - prima recoltă de roșii și castraveți românești a ajuns în piața rahova piețele din sibiu sunt pline de culoare - prima recoltă de roșii și castraveți românești a ajuns în piața rahova

În piață îi găsiți și pe producătorii locali cu produse proaspete de sezon: salată verde, ceapă verde, usturoi verde și ridichi. O legătură de ceapă verde costă marți 2 lei, salata costă 4 lei, un kilogram de castraveți de la Corabia, județul Olt, costă 15 lei, un kilogram de roșii tot din Oltenia costă 35 lei, iar o legătură de ridichi din localitatea Nou-Săsesc costă 2 lei.

VEZI AICI PREȚUL LEGUMELOR DE SEZON ÎN PIAȚA CIBIN

piețele din sibiu sunt pline de culoare - prima recoltă de roșii și castraveți românești a ajuns în piața rahova

Pe lângă legumele românești, în piețe a apărut și carnea de miel. Modoran Filip, crescător de oi din satul Bungard, județul Sibiu, este unul dintre producătorii locali aflați în Piața Rahovei. Carnea de miel se vinde marți cu 45 lei kilogramul.

Ultima oră

Comentariul meu