IPJ Sibiu, la fel ca toată structura de poliție din țară, se confruntă cu lipsa de personal. Iar la o scară mai mică, Serviciul Rutier Sibiu se află în aceeași situație. Nici radarele care se strică și stau ”pe tușă” câte două luni nu îmbunătățesc situația, dar nici comunicarea lipsă dintre Sibiu și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.
Orice echipaj de poliție ar trebui să fie format din doi oameni. Dar, din lipsă de personal, la subunitățile de poliție din județul Sibiu, unii polițiști de la rutieră acționează fie singuri, fie în echipă cu un lucrător de ordine publică, asigurând astfel şi intervenţia la apelurile de urgenţă “112”.
Aceasta nu a fost însă singura problemă cu care s-au confruntat polițiștii sibieni anul trecut. Nici radarele nu au ținut cu ei, pentru că s-au stricat și a fost nevoie să fie trimis la reparat la București, unde rămân între 30 și 60 de zile. IPJ Sibiu are în dotare 16 radare, dintre care 12 sunt pe autospeciale. Dintre acestea 9 sunt radare autovision cu înregistrare pe hard disk, 3 sunt tip piton cu înregistrare pe casetă și 4 sunt tip pistol. Unul dintre acestea a fost donat de Primăria Avrig polițiștilor de acolo. ”Fiecare subunitate de poliție și echipaj ar trebui să aibă un radar, ar fi ideal și acesta ar fi necesarul. Cum Primăria Avrig a donat acel aparat, dacă alte Primării ar avea posibilitatea să facă asta, în zonele unde traficul este intens, ar putea fi o soluție, pentru că achiziția se face la nivel central, nu o putem face noi la Sibiu”, spune comisar șef Cătălin Nicolescu, adjunct al șefului IPJ Sibiu.
Acesta a atras atenția că un alt aspect negativ de care se lovesc cei de la rutieră este lipsa de comunicare cu cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov care au în administrare drumurile naționale care traversează județul Sibiu. ”Este foarte grea comunicarea, pentru că cei care decid sunt la Brașov și orice decizie trebuie să fie avizată acolo. Ar fi bine dacă cei de la Sibiu ar avea mână liberă să de avize, pentru că astfel măsurile ar putea fi implementate mult mai ușor”, spune Cătălin Nicolescu.