e posibil să scapi de varice în doar câteva ore? - da, chiar și la sibiu

Un ultim studiu al companiei Servier a constatat ca in Romania 50% din pacienți suferă de insuficienta venoasă cronică.

Varicele sunt dilatații patologice permanente ale venelor ce apartin sistemului venos superficial situate in special la nivelul membrelor inferioare. Apariția lor se datorează insuficienței venoase. Cauzele care duc la apariția varicelor sunt reprezentate de: factorul genetic (implicat in peste 80% din cazuri), obezitatea, profesiile ce implica statul prelungit in picioare, caldura excesiva, umiditatea crescuta etc.. Exista mai multe stadii ale varicelor, fiecare având semnificația sa patologica. Inițial boala varicoasa debutează cu apariția de tensiune in gambe, crampe musculare, parestezii. Ulterior apar telangiectaziile (vinișoarele mici colorate albastru-violaceu), venectaziile si venele varicoase propriu-zise. Când deja se instalează edemele, tulburările trofice la nivelul tegumentelor, ulcerațiile, boala este într-un stadiu extrem de avansat, iar tratamentul devine cu atât mai dificil si anevoios, cu cât pacientul se prezinta mai tardiv la medic.e posibil să scapi de varice în doar câteva ore? - da, chiar și la sibiu

Răspunzând la întrebarea din titlu – DA varicele trebuie sa ne sperie, prin complicațiile pe care le pot determina. Dacă ulcerul varicos face parte din evoluția normală în timp a bolii, tromboflebita superficială sau chiar tromboflebita profundă pot duce la invalidarea unei persoane tinere sau chiar la deces. De aceea tratamentul varicelor încă din primul stadiu împiedică apariția complicațiilor. Tratamentele moderne ca scleroterapia sau radiofrecvența, efectuate fără internare și fără durere în cadrul CENTRULUI MEDICAL PROCTOVEN, cresc adresabilitatea pacienților față de cabinetele private.

Conf. Univ. Dr. Tănăsescu Ciprian – medic primar chirurg, doctor in stiinte medicale, Competență în chirurgie oncologică.

CENTRUL MEDICAL PROCTOVEN

TELEFON CONTACT: 0735545530

 

 

Ultima oră

Comentariul meu