blocaj pe conturile de la camera de comerț din sibiu - președinte interimar: ”le pot prelua dacă iordănescu îmi transferă expres atribuția asta”

Camera de Comerț Sibiu rămâne cu tot mai puțini șefi. După înlocuirea lui Gheorghe Aldea din funcția de președinte și retragerea atribuțiilor directorului Eugen Iordănescu, ca urmare a dosarului de corupție cu numele său, acum directorul adjunct își încheie mandatul. Asta înseamnă că prerogativele acestei funcții vor fi preluate tot de actualul președinte interimar, Octavian Isăilă. Dar, aici intervine din nou numele lui Iordănescu. Cea mai importantă atribuție se poate delega doar cu acordul expres al acestuia.

Oana Avrigean, directorul general adjunct al Camerei de Comerț a anunțat că se va retrage la încheierea contractului cu instituția. Cel care se află pe funcția de director adjunct este cel care are drept de semnătură pe conturile Camerei de Comerț Sibiu. În aceste condiții, conform statutului, atribuțiile funcției vor fi preluate de Octavian Isăilă, președintele interimar. Acesta îndeplinește deja atribuțiile directorului general, adică pe cele ale lui Eugen Iordănescu, căruia îi este interzis să aibă orice legătură cu Camera de Comerț ca urmare a dosarului de corupție în care este anchetat.

”După ce mandatul doamnei Avrigean se va încheia, ar trebui să preiau dreptul de semnătură pe conturi. Colegiul de conducere a acceptat acest lucru doar cu condiția ca domnul Iordănescu să transfere expres acest lucru către mine. Atribuțiile funcției sale mi-au fost transferate în mod general, printr-un act, cu acordul autorităților. Dar, eu vreau ca acest drept de semnătură să se regăsească expres într-un act, pentru a fi cât mai bine acoperit de lege. Nu vreau să ajung în situația fostului președinte și nici nu vreau să mă bag în războiul nimănui. O să am o discuție în acest sens cu domnul Iordănescu. Dacă nu va fi de acord, va trebui să găsim o soluție. Ori să numesc un director adjunct, ori să găsim pe cineva cu care să încheiem contract”, spune Octavian Isăilă, președintele interimar al Camerei de Comerț Sibiu.

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu