primele două decese din cauza gripei în românia
FOTO arhivă

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisible din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a raportat primele două decese din cauza gripei în România.

Este vorba despre n bărbat de 58 de ani din judeţul Timiş, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, şi o femeie de de 78 de ani, din judeţul Olt, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, conform Digi24.

Potrivit sursei citate, bărbatul a decedat pe 14 aprilie, iar femeia pe 17 aprilie.

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut din momentul în care autoritățile au renuntat la obligația purtării măștii de protecție.

Flavius Cioca, director executiv DSP Timiș: „Din păcate, a fost consemnat decesul unui pacient în vârstă de 58 de ani, cu diagnostic gripă, un pacient care s-a prezentat într-o unitate de primiri urgente cu simptomatoligie severă. Pacientul era cunoscut cu afecțiune cardiacă, hipertensiune arterială și cu diabet zaharat în antecedente. Ulterior a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase direct în compartimentul Terapie Intensivă. Din păcate, starea pacientului s-a degradat considerabil în zilele de internare și ulterior pacientul nu a mai putut fi salvat. Ne pune pe gânduri acest deces, ne face să reluăm în calcul gripa ca o boală extrem de importantă și subliniază încă o dată importanța vaccinării sezoniere în primul rând pentru pacienții cu riscuri detectabile și cu afecțiuni asociete care pot să fie problematice”.

Ultima oră

Comentariul meu