primarul din loamneș, despre copiii atacați de urs - „unul s-a ascuns în tufiș. noroc că au avut câinii cu ei”
Sursa: loamnessibiu.ro

Doi copii din satul Armeni, comuna Loamneș, au fost atacați, luni după-amiaza, de un urs. Băieții, care sunt frați, au tras o sperietură groaznică, iar unul dintre ei a avut nevoie și de îngrijiri medicale, fiind mușcat de scalp și de șold. Primarul comunei, Maria Greavu, spune că nu a mai fost semnalată până acum prezența vreunui urs în zonă.

Cei doi copii, în vârstă de 8 și 11 ani, se aflau la ieșire din satul Armeni, în zona câmpului. La un moment dat, de nicăieri, un urs a venit înspre ei. Aceștia s-au speriat, iar unul dintre copii s-a ascuns într-un tufiș de frică. Cel mai mic n-a reușit să vină după el și a fost zgâriat de animal. Norocul celor doi a fost că le-au sărit în ajutor câinii lor, care au reușit să alunge ursul.

„S-a întâmplat la ieșire din sat, la vreo 300 de metri. Copiii erau cu niște oi pe câmp și cu câinii. Dintr-odată a venit ursul, cred că era gonit de undeva. Când i-a văzut pe copii, i-a atacat. Unul dintre ei a fost transportat la spital și, din fericire, nu este rănit grav. Celălalt este acasă, s-a speriat. Ar fi putut să aibă loc o tragedie. Cel mai mare dintre frați s-a ascuns în tufiș, dar pe cel mic l-a mușcat. Noroc că aveau după ei doi câini, ei au sărit pe urs”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Maria Greavu, primarul comunei Loamneș.

De curând, fondul forestier din UAT Loamneș a fost verificat de pădurar. Nu au fost găsite urme de urs. Dar, cu toate acestea, cel mai probabil o ursoaică cu pui se adăpostește în zonă. „Nu știam de prezența ursului. Chiar acum câteva zile, pădurarul a avut un control în fondul forestier. Nu au fost găsite urme. Probabil ursoaica cu doi pui se ascunde”, a mai spus primarul.

Ultima oră

Comentariul meu