FOTO: Prințul Harry și Meghan Markle, de vorbă cu militarii români la Jocurile Invictus

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a publicat, pe Facebook, mai multe imagini cu militarii români care participă la Jocurile Invictus Haga 2022. Aceștia au stat de vorbă cu plinul Harry al Marii Britanii și soția sa, Meghan Markle.

„Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa Meghan i-au vizitat ieri pe militarii răniţi care participă la Jocurile Invictus Haga 2022. Ducii de Sussex au stat de vorbă şi cu militarii români din Invictus Games Echipa României, au zâmbit şi i-au încurajat, au făcut cunoştinţă şi cu umorul românesc”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

FOTO: Prințul Harry și Meghan Markle, de vorbă cu militarii români la Jocurile Invictus

Conform unui comunicat MApN, pentru militarii români, ediţia din acest an, desfăşurată în perioada 16 – 22 aprilie, reprezintă cea de-a treia participare, după jocurile organizate la Toronto (2017) şi Sydney (2018). Competiţia sportivă internaţională susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare, scrie Digi24.

Echipa care va reprezenta Armata României va fi formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul II şi III de invaliditate sau apt limitat. Aceştia vor concura la şapte discipline sportive, dintre care şase individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând).
FOTO: Prințul Harry și Meghan Markle, de vorbă cu militarii români la Jocurile Invictus FOTO: Prințul Harry și Meghan Markle, de vorbă cu militarii români la Jocurile Invictus

„Jocurile Invictus susţin o perspectivă de respect şi empatie faţă de sacrificiul şi traumele militarilor răniţi, a căror implicare în activităţi sportive interne şi internaţionale este o oportunitate de reintegrare socială şi de redare a încrederii în forţele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică şi psihică. Ca proiect de reprezentare naţională, ‘Invictus România’ îşi propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative”, precizează sursa citată.

Ultima oră

Comentariul meu