Recomandările polițiștilor sibieni pentru șoferi de Paștele Catolic
foto: arhivă

În perioada 15-18 aprilie a.c., polițiștii sibieni, împreună cu celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, vor fi la datorie pentru ca Sărbătoarea Floriilor și a Paștelui Catolic să fie celebrate în siguranță.

În acest context, întrucât în perioada 15 – 18 aprilie a.c., vor avea loc manifestări religioase, culturale, artistice sau sportive, inclusiv în aer liber, structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu își adaptează activităţile specifice desfăşurate în locurile aglomerate (gări, aerogări, pieţe, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcaşurilor de cult unde urmează a se desfăşura slujbe religioase cu participarea unui public numeros, precum şi în localităţile turistice şi în zonele de agrement.

Printre măsurile suplimentare impuse la nivelul județului Sibiu, amintim:
Dimensionarea corespunzătoare a dispozitivelor de siguranţă publică, acordându-se atenţie în mod special locurilor cu fluenţă mare de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement etc.

Intensificarea activităţilor specifice de prevenire şi combatere a infracţiunilor cu violenţă şi a oricăror acţiuni de natură să împiedice desfăşurarea normală a manifestărilor specifice acestor sărbători.

Desfășurarea de acțiuni împreună cu parteneri instituționali cu competențe specifice, pentru verificarea legalității activităților comerciale, în special în zone turistice și de agrement, în scopul prevenirii și combaterii încălcării prevederilor cadrului legal/ normativ incident, cu impact asupra sănătății populației.

Asigurarea prezenţei active a efectivelor de poliţie rutieră şi controlul circulaţiei pe căile de acces ce converg spre/dinspre staţiunile turistice, lăcaşurile de cult şi zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru dirijarea şi fluidizarea traficului rutier şi pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere.

Folosirea, în cadrul misiunilor specifice, a aparaturii de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, de către toate formaţiunile teritoriale de poliţie rutieră.
Monitorizarea traficului rutier şi coordonarea dispozitivelor de circulaţie, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, în funcţie de condiţiile atmosferice şi de evoluţia valorilor de trafic înregistrate.

Verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, produse de panificaţie, precum şi vin sau alte băuturi alcoolice, sub aspectul respectării normelor sanitar-veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar-contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute. Totodată, se va urmări identificarea locurilor unde sunt sacrificate în mod ilegal animale şi a persoanelor care se fac vinovate de nerespectarea reglementărilor legale în acest sens.

*

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:
* Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!
* Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
* Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
* Respectaţi regimului legal de viteză!
* Adaptaţi permanent viteza condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!
* Respectați indicațiile polițiștilor aflați în serviciu, pentru asigurarea fluenței traficului!
* În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă!

Ultima oră