au apărut mieii în piața cibin - "unii spun că nu dau jumătate de pensie pentru o ciorbă și o friptură de paște"

Au apărut miei în Piața Cibin. Un kilogram de carne de miel a ajuns să coste între 38 și 45 lei kilogramul, față de anul trecut când un kilogram a fost în jur de 35 de lei. Cu toate acestea, sibienii cumpără indiferent de mărirea prețurilor.

Paștele se apropie cu pași repezi și producătorii de carne de miel știu că e important să fie pregătiți din timp.  Așadar, în halele din Piața Cibin deja au apărut mieii. Unii comercianți îi vând mai scump, alții mai ieftin și unii dintre ei sunt dispuși să negocieze de la 45 lei kilogramul la 40 lei.

“Anul acesta kilogramul este 40-45 lei față de 35 lei cât a fost anul trecut. S-au scumpit toate, furajele, motorina. Au venit clienți să cumpere. Unii care au bani nu zic nimic, alții comentează, spun că nu dau jumătate de pensie pentru o ciorbă și o friptură la Paști. Mai aducem miei în funcție după cum îi terminăm, pentru a fi tot proaspeți. Până acum am vândut cam vreo 20 de miei. Vindem întregi, jumătate, un sfert, în funcție de bugetul clientului”, spune Nastase Petre, producător.

au apărut mieii în piața cibin - "unii spun că nu dau jumătate de pensie pentru o ciorbă și o friptură de paște"
FOTO: ARHIVĂ

Pentru a respecta tradiția, dar mai ales pentru gustul inconfundabil, friptura de miel râmâne nelipsită de pe mesele sibienilor. Pentru că mai sunt doar câteva zile până la Paște, mulți curioși merg să vadă prețurile, să facă un calcul, iar mai apoi să se decidă dacă o să cumpere și în acest an. Cu toate acestea, mărirea prețurilor nu îi face pe oameni să renunțe la tradiționala friptură de Paște, ci preferă să cumpere mai puțin.

Nerăbdătorii deja au început să cumpere carne de miel: “Scump, scump. Aproape dublu față de anul trecut, dar tot luăm că nu putem sărbători Paștele fără miel”, spune unul dintre cumpărători.

Producătorii de carne de miel cred că începând de săptămâna viitoare o să mai crească vânzările.

 

Ultima oră

Comentariul meu