încurcătură la turnu roșu - nunta a două cupluri programată în aceeași zi, la căminul cultural - ”vom media situația”

Diana și Emanuel din Turnu Roșu ar fi vrut să facă nuntă mare în 2020. Din caza pandemiei au fost nevoiți să amâne pentru anul 2021. Din nou, pandemia le-a stricta planurile și în sfârșit, în 2022 vor face petrecerea. Așa era planul inițial, doar că pe parcurs și acesta a fost dat peste cap. Dintr-o greșeală, nu se știe a cui exact, nunta unui alt cuplu a fost programată în aceeași dată, la căminul cultural din Turnu Roșu. Acum unul din cele două planuri trebuie schimbat, dar cine cedează?

Emanuel și Diana se confruntă cu o situație neplăcută, cu doar trei luni înaintea petrecerii de nuntă. Deși și-au programat încă de anul trecut ca ziua de 16 iulie 2022 să fie ziua nunții lor, acum se văd în situația în care ar putea fi nevoiți să schimbe planurile. Și asta din cauza unei greșeli a cuiva din Primăria Turnu Roșu, spun ei. Și asta pentru că programările pentru evenimentele care se țin la căminul cultural de aici se fac la primărie.

”Cumnata mea a fost să facă programare pentru 2020, apoi pentru 2021. Când iarăși nu s-a putut ține a făcut reprogramare pentru 16 iulie 2022. A făcut cerere, a primit număr de înregistrare, tot. Acum câteva zile, pe stradă cineva i-a spus- vezi că mai e cineva pe 16 iulie cu nuntă. Când am fost la primărie, ne-a arătat registrul și se vedea că peste numele lor era șters cu corector și scris numele celorlalți miri. Domnul primar ne-a spus să mutăm nunta duminica și nu plătim sala, iar doamna viceprimar că să facem nunta la Sebeșul de Jos. Păi din moment ce propun ei să nu plătim sala ceva e în neregulă, nu? Și nu se poate muta nunta, totul e antamat, vin oameni din alte părți, și-au luat concedii. Nu se poate așa ceva, plănuiești ceva, dai avansuri și te trezești că nu ai sală. Ce făceam dacă aflam cu o săptămână înainte? Nu ne-a anunțat nimeni, nimic…”, spune Aurel Ciobănel, nașul mirilor.

Elena Mangu, viceprimarul din Turnu Roșu și cea care a preluat programarea evenimentelor începând cu luna ianuarie, spune că vina este împărțită și se încearcă găsirea unei soluții. ”Vom avea o discuție cu ambele părți să vedem cum se poate rezolva. Greșeala este de ambele părți. Doamna trebuia să vină să confirme data, la fel cum a venit și le-a schimbat pe celelalte. Dar dacă nu își lasă un număr de telefon pe cerere, de unde să îi cauți, să îi întrebi? Sper că se va ajunge la o înțelegere, de asta ne vom întâlni luni să discutăm civilizat și să găsim soluția”, spune viceprimarul.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu