incendiu la turnu roșu - au luat foc două case
foto: arhivă

Acoperișurile a două case au ars în cursul nopții de miercuri spre joi în localitatea Turnu Roșu din cauza unui horn neizolat corespunzător față de elemente combustibile.

În cursul nopții, pompierii militari ai Punctului de lucru Avrig au fost solicitați să intervină de urgență în localitatea Turnul Roșu, str. Abatorului pentru limitarea și stingerea unui incendiu ce se manifesta la acoperișurile a două case învecinate.

La fața locului s-au mobilizat prompt 3 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD și membrii SVSU Turnu Roșu. Nu au fost semnalate victime.

“A ars acoperișul imobilului de unde a izbucnit incendiul în întregime, mobilier din dormitoare și bucătărie, dar și acoperișul imobilului învecinat (imobil părăsit, degradat) în proporție de 60%”, spun reprezentanții ISU Sibiu.

Pentru a diminua riscul de izbucnire a incendiilor, rugăm cetățenii să respecte principalele măsuri de prevenire, și anume:

  • verificați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine;
  • evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului;
  • izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm. În spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Ultima oră

Comentariul meu