viitorul parc tilișca ”înghite” încă 400.000 de euro din cauza unui versant care a luat-o la vale

Lucrările la viitorul parc Tilișca vor fi mai scumpe cu aproximativ 400.000 de euro. Indicatorii tehnico economici au crescut din cauza unor lucrări suplimentare care sunt necesare la consolidarea unui versant care a luat-o la vale după o ploaie mai puternică. din această cauză se va renunța la două puncte de belvedere.

Cu punctele de belvedere au fost mereu menționate în prezentarea proiectului parcului tilișca, ca fiind de atracție maximă. Acum însă ouă dintre ele au dispărut din cauza unei ploi puternice. ea se face vinovată de tot: de la alunecarea versantului, la lucrări suplimentare, la bani mai mulți:

”În urma studiului geotehnic suplimentar, întocmit de GEOLOGIC-TECH S.R.L, care a fost
posibil datorită îndepărtării stratului de moloz alunecat, s-a înregistrat prezenta apei în
substratul umpluturii În cazul tuturor celor 3 foraje executate (neidentificată în cadrul
forajelor anterioare).
• În urma investigaţiilor şi a studiilor suplimentare, precum şi a expertizei tehnice întocmite de ATIA CONSULTING S.R.L, s-a recomandat sistematizarea versantului Nord-Vestic cu o pantă 1V:2H, necesară, în primul rând pentru evitarea oricărui risc de alunecare sau degradare a versatului, iar în al doilea rând pentru o reducere a riscurilor în exploatarea ulterioară a obiectivului de investiţii.
• Spre deosebire de soluţia din Proiectul Tehnic, pentru amenajarea taluzului, prin Dispoziţie
de şantier s-a propus excavarea pământului de la partea superioara a taluzului şi realizarea
de umpluturi compactate la baza taluzului”, se arată în proiectul de hotărâre pentru suplimentarea fondurilor necesare, ce va fi votat de consilierii locali.

Valoarea estimată a cheltuielilor pentru investiţia de bază, ca urmare a acestor lucrări suplimentare, se majorează cu 1.944.724,45 lei cu TVA, adică aproape 400.000 de euro.

 

Ultima oră

Comentariul meu