dorin cioabă, despre femeia ucisă la mediaș din motive rasiale - „probabil are o genă împotriva romilor”

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din Germania, care locuia în plasament la o familie din Dumbrăveni, a comis o crimă teribilă, marți după-amiaza, în Mediaș. Tânărul a înjunghiat o femeie în spatele blocurilor de pe strada Păltiniș din municipiu, iar imediat după comiterea faptei a fugit. După ce a fost găsit, anchetatorii l-au luat la audieri, acolo unde acesta le-a declarat că nu o cunoștea pe femeie, dar a ucis-o din cauză că a crezut că este de etnie romă. Despre aceste declarații șocante a vorbit și Dorin Cioabă, regele romilor de pretutindeni, care spune că, indiferent de naționalitate „infractorii sunt tot infractori”.

Femeia din Mediaș avea 74 de ani. Ducea o viață liniștită și, așa cum o descriu cei apropiați, era o femeie cu un suflet minunat și plină de bunătate. Marți după-amiază însă, viața ei s-a sfârșit. A ieșit din casă doar ca să ducă gunoiul la pubele și nu a mai ajuns înapoi în locuință. Într-o fracțiune de secundă, un individ a înjunghiat-o în zona gâtului. Medieșeanca a fost lăsată într-o baltă de sânge, iar atacatorul s-a făcut nevăzut. Din nefericire, medicii ajunși la fața locului nu au mai putut să o salveze.

CITEȘTE ȘI: Familia femeii ucise se pregătește de înmormântare 

Spre seară, autorul crimei a fost prins de oamenii legii. Atacatorul are 17 ani, este cetățean german și locuia de șase ani la Dumbrăveni, în plasament la o familie. În cursul nopții, el a fost reținut, iar la audieri a făcut declarații șocante. Deși inițial se credea că totul s-a petrecut în urma unei tâlhării, băiatul a spus că a omorât-o pe biata femeie fiindcă a crezut că este de etnie romă. Nici nu o cunoștea.

Cioabă, despre crimă: „A ucis-o din cauza rasei”

Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor de pretutindeni, spune că a fost surprins să audă astfel de declarații. El spune că minorul a ucis din ură rasială față de semenii lui. „Am văzut știrea despre femeia omorâtă, dar nu știam că inculpatul ar fi făcut astfel de declarații, că a ucis-o din cauza rasei. Sunt surprins. Infractorii, indiferent de cetățenie, naționalitate, sunt tot infractori. El fiind de etnie germană, probabil o avea o genă împotriva romilor, probabil de aici această ură. Dar nici nu mai contează, a murit un om nevinovat”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor de pretutindeni. 

A venit din Germania în România pentru reeducare. Acum va fi arestat

În anul 2016, tânărul, care pe atunci avea doar 11 ani, a fost adus în județul Sibiu, în grija unei familii de plasament din Dumbrăveni. În toți acești ani, reprezentanții DGASPC au monitorizat, trimestrial, dacă băiatul nu este supus unor abuzuri, de orice fel, dar și dacă nu părăsește România. 

„Este vorba despre un plasament de tip familial internațional. Ministerul de Justiție al statului german a dispus măsura de plasament la familia respectivă din județul Sibiu în anul 2016. Noi, ca instituție, avem obligația să monitorizăm trimestrial și să ne sesizăm dacă minorul este abuzat, dacă este mutat în altă familie fără acordul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție sau dacă părăsește țara”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, purtătorul de cuvânt al DGASPC, Beatrice Muntean. 

CITEȘTE ȘI: Parchet: Tânărul e cercetat pentru omor cu reținerea circumstanței agravante a săvârșirii faptei pentru motive legate de rasă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu spun că, din cercetările incipiente, s-a stabilit că minorul a înjunghiat-o pe femeie din motive legată de rasă. Verificările sunt în curs, astfel că nu există detalii despre comportamentul anterior al tânărului și dacă a mai fost agresiv cu alte ocazii. Cert este că, în fața anchetatorilor, acesta a declarat că a omorât-o pe femeie, pe care nici măcar nu o cunoștea, fiindcă a crezut că este de etnie romă. 

Sursele Ora de Sibiu spun că adolescentul a fost plasat în grija familiei din Dumbrăveni de ministerul justiției din Germania, printr-o asociație germană din județul Sibiu, din cauza unor probleme de comportament pe care le avea în țara natală. Pentru el, România ar fi trebuit să fie un loc pentru „reeducare”. Cu toate acestea, reeducarea va avea loc, pentru o vreme, în spatele gratiilor. Minorul, în vârstă de 17 ani, a fost reținut noaptea trecută și urmează să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Ultima oră

Comentariul meu