sute de militari belgieni în românia. premierul - ”e prima dată când belgia face așa ceva”

Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă organizate împreună cu președintele Klaus Iohannis, că Belgia are în România peste 300 de militari.

„Avem în momentul de față peste 300 de militari în România, e prima dată când Belgia face așa ceva în cadrul NATO pe o asemenea scară. Este o manifestare tangibilă a cooperării și solidarității dintre țările noastre”, a spus premierul.

El a anunțat că miercuri va vizita militarii belgieni în România.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, premierul Belgiei susține că acesta este rezultatul unor „calcule greșite” făcute de Vladimir Putin, relatează Mediafax.

„Tot ce vedem astăzi este o dovadă în urma unui calcul greșit pe care și l-a făcut președintele Putin. Un calcul greșit cu privire la hotărârea ucrainenilor de a se apăra, de asemenea un calcul greșit cu privire la hotărârea Occidentului de a face Rusia să plătească costurile acestui război, de asemenea un calcul greșit cu privire la unitatea pe care o avem ca parteneri europeni și un calcul greșit cu privire la hotărârea manifestată de NATO”, a spus Alexander De Croo.

Conform acestuia, în ultimele luni, NATO este mai puternică decît oricând.

Ultima oră

Comentariul meu