A murit actorul Traian Stănescu - „A fost un prieten de nădejde al Rășinariului”
Sursa: Facebook

Actorul Traian Stănescu a decedat la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de fiul acestuia, marți, pe Facebook. Actorul avea o strânsă legătură cu Rășinari.

În urmă cu trei ani, pe 2 mai 2019, a murit și soția acestuia, actrița Ilinca Tomoroveanu, amintește Agerpres. Fiul acestora a publicat o fotografie emoționantă cu părinții lui.

A murit actorul Traian Stănescu - „A fost un prieten de nădejde al Rășinariului”

Traian Stănescu avea o strânsă legătură cu Rășinariul, lucru susținut și de primarul comunei, Bogdan Bucur.

„Dumnezeu să-l odihnească în Împarația Sa! Ne-a părăsit cel ce a fost un mare actor și un prieten de nădejde al Rășinariului, Traian Stănescu. Acesta e acum în ceruri și joaca o altă piesă alături de soția sa dragă, Ilinca Tomoroveanu, nepoata “Poetului pătimirii noastre” Octavian Goga”, a scris, pe Facebook primarul Bogdan Bucur.

Traian Stănescu s-a născut la 27 martie 1940, în localitatea Făget, judeţul Timiş. A absolvit IATC în anul 1961. A jucat pe scenele mai multor treatre, iar din 1968 a devenit actor al Teatrului Naţional I. L. Caragiale.

A jucat în nenumărate piese, precum: „Enigma Otiliei”, „Regele Lear”, „Richard al III-lea”, „Cine are nevoie de teatru”, „Orfeu în Infern”, „Ondine”, „Amanţii însângeraţi”, „Sâmbată, duminică, luni”. Printre filmele în care a jucat se numără „Dragoste lungă de-o seară” (1963), „Orgolii” (1978), „Probleme personale” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Misterele Bucureştilor” (1983), „Colierul de turcoaze” (1985), „Pădurea de fagi” (1986), „Marea sfidare” (1989), „Oglinda” (1993), „Tandreţea lăcustelor” (2002).

Traian Stănescu a fost decorat, la 7 februarie 2004, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică