video zeci de romi și-au sărbătorit ziua împreună cu refugiații din sibiu - flori și tancuri de jucărie aruncate în cibin pentru ucraina

Ziua internațională a romilor nu a rămas nesărbătorită, la Sibiu. Aproximativ 100 de participanți romi, printre care și refugiați ucraineni, au organizat, vineri, în 8 aprilie, un moment simbolic pentru comunitate.

“Ne strângem din mai multe județe și plecăm în marș de la sediul din Turnișor. Suntem solidari cu poporul ucrainean, pentru că și noi avem romi acolo. Mergem la Râul Cibin să aruncăm flori, dar și pistoale și tancuri de jucărie pentru a ne arăta suportul pentru cei din Ucraina”, spune Cioabă.

YouTube video

Refugiații ucraineni s-au bucurat că au participat la un eveniment atât de reprezentativ pentru comunitatea romă. Pe lângă steagul romilor, steagurile în culorile Ucrainei au fost și ele în număr mare. Spre deosebire de anii trecuți, ca gest de solidaritate au aruncat în Cibin pe lângă florile obișnuite, pistoale și tancuri de jucărie.

“Vrem ca întreaga lume să fie dezarmată. Astăzi, copiii și-au adus armele de jucărie și vrem ca alături de flori să le aruncăm în apă și să arătăm că nu mai avem nevoie de ele. Pacea să domine peste tot și să se găsească soluții de rezolvare pe cale pașnică”, spune reprezentantul romilor.video zeci de romi și-au sărbătorit ziua împreună cu refugiații din sibiu - flori și tancuri de jucărie aruncate în cibin pentru ucraina

Cu ocazia acestei zile speciale, Dorin Cioabă a ținut să facă o urare pentru romii de pretutindeni: “Aș vrea să le urez ca pacea să dăinuiască în întreaga lume și ca romii să trăiască fericiți alături de popoarele unde și-au găsit un loc. Sperăm ca această zi să ne aducă mult mai multă bucurie”, adaugă el.

Cât despre jucăriile aruncat în Cibin, Luminița Cioabă a spus că nu încurajează poluarea Cibinului și gestul de astăzi este unul simbolic. Ea mai crede că jucăriile vor fi găsite de cineva care se va bucura de ele.

Ziua internațională a romilor este sărbătorită anual, în 8 aprilie, pentru recunoașterea istoriei, culturii și drepturilor milioanelor de romi din toată lumea.

Ultima oră

Comentariul meu