foto sediul sts din sibiu, de șapte milioane de euro, aproape finalizat - s-a montat emblema
foto: arhivă

Sediul STS din Sibiu, care se construiește lângă cinematograful Arta, este aproape de finalizare. Structura a fost ridicată, se mai lucrează la o porțiune din izolație, după care se va trece la finisajele interioare. Proiectul este preconizat a fi finalizat în a doua jumătate a anului.

VEZI AICI CUM ARĂTA CONSTRUCȚIA L ÎNCEPUT ȘI CE ÎNSEAMNĂ STS 

Sediul Serviciului de Telecomunicații Speciale de la Sibiu va deservi în principal comandamentul NATO care își va desfășura activitatea în oraș. Construcția clădirii, de la zero, este finanțată din fondurile STS, și se ridică la 34.687.131,33 lei, adică aproape 7 milioane de euro.

foto sediul sts din sibiu, de șapte milioane de euro, aproape finalizat - s-a montat emblema

foto sediul sts din sibiu, de șapte milioane de euro, aproape finalizat - s-a montat emblema

”Vor fi configurate spații destinate centrului de date, în contextul proceselor de digitalizare care sunt sau urmează să fie derulate la nivelul instituțiilor publice. Centrul de date va găzdui sisteme informatice performante, dezvoltate și utilizate la nivelul instituțiilor publice pentru a eficientiza serviciile oferite cetățenilor. În aceeași măsură, infrastructura centrului de date va permite implementarea unor soluții integrate de Cloud Computing, care eficientizează utilizarea echipamentelor IT&C la nivelul instituțiilor și facilitează interoperabilitatea între serviciile electronice ale acestora”, au declarat reprezentanții STS, pentru Ora de Sibiu.

foto sediul sts din sibiu, de șapte milioane de euro, aproape finalizat - s-a montat emblema foto sediul sts din sibiu, de șapte milioane de euro, aproape finalizat - s-a montat emblema

Noul sediu va deservi comandamentul NATO care va funcționa la Sibiu. Aici se or muta însă și birourile serviciului de urgență 112 care acum se află pe strada Revoluției, lângă sediul IPJ Sibiu. ”Clădirea este proiectată și adaptată la noile cerințe tehnologice, va dispune de infrastructură sigură și complexă, care va crește disponibilitatea serviciilor de comunicații asigurate de STS atât pentru beneficiarii actuali, cât și pentru comandamentul NATO care va fi operaționalizat în următoarea perioadă la Sibiu”, spun cei de la STS.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu