expert în energie. românia poate opri importurile de gaz din rusia - ”este nevoie de voință”

Răzvan Nicolescu, expert în energie, este invitatul lui Cătălin Striblea în emisiunea „România în Direct” la Europa FM.

Putem opri importul de gaz rusesc? Răzvan Nicolescu a spus că da, „trebuie doar voință politică și dorința de a acționa”. Cât despre legea offshore, Răzvan Nicolescu a spus că „lumea se mișcă și noi discutăm de o lege de patru ani și ceva”. Expertul în energie a explicat și de ce a ajuns România la un declin de 25%.

„În primul rând trebuie să ne folosim potențialul pe care îl avem. Nu ni-l folosim. Și pe acest fond – reglementări greșite, neutilizare de potențial – am ajuns la această situație care, din punctul meu de vedere este o mare greșeală. Vorbesc despre aceste lucru de câțiva ani. Și trebuie s-o reparăm cât se poate de repede”, a spus Răzvan Nicolescu la Europa FM.

„Noi avem posibilitatea – acea companie americană Black Sea Oil & Gas poate începe producția anul acesta și să producă anual aproximativ un miliard de metri cubi, adică aproape o cantitate egală cu cea pe care într-un an normal o importăm din Rusia”, a mai spus Răzvan Nicolescu. Mai este nevoie doar de „voință politică și dorința de a acționa”.

Ultima oră

Comentariul meu