video – ”secetă” de guri de canal pe goga – locuitorii se plâng: ”apa băltește lângă trotuare și trebuie să o dăm cu mătura”

Strada Octavian Goga, o stradă ”bună”, aflată în zonă centrală a orașului, se transformă pe zi ce trece într-una plină de probleme. Sibienii care locuiesc aici spun că nu mai au trai bun nici din cauza prafului, nici a vitezei cu care circulă mașinile și nici din cauza canalizării care nu face față atunci când plouă ceva mai puternic.

Locuitorii de pe strada Octavian Goga mai adaugă un punct la lista cu nemulțumiri: canalizarea care nu face față pe timp de ploaie torențială. Reprezentanții Primăriei spun că pe stradă sunt suficiente canale colectoare a apei pluviale. Cei care locuiesc aici însă îi contrazic.

Oamenii spun că în aceste condiții apa se adună la marginea trotuarelor și băltește acolo până se evaporă. ”Când plouă tare mai ieșim cu măturile și dăm apa, că altfel aici stă”, spune o doamnă care locuiește aici.

Un vecin, cu două case mai sus, are aceeași nemulțumire: ”Când plouă și se adună apa aici, trebuie să aștepți să nu treacă nicio mașină. Că dacă te prinde, te udă din cap până în picioare”, spune bărbatul.

Ultimele lucrări pe strada Octavian Goga s-au făcut în anul 2013, după modernizarea rețelelor de apă, canalizare și gaz. După finalizarea lucrărilor de construcție a Stadionului Municipal și cele în curs de modernizare a Căii Dumbrăvii, pe această stradă se va reface în întregime covorul asfaltic, spun cei de la Primăria Sibiu.

Locuitorii de pe strada Octavian Goga nu se plâng doar de acest fapt, ci și de praful și mizeria aduse de mașinile care ies de pe șantierul stadionului municipal. VEZI AICI DETALII

”În ceea ce privește nisipul rezultat din șantier, precizăm că acesta nu se scurge și nici nu ar trebui să ajungă în canalizare, ci este măturat prin acțiunile de salubrizare a zonei. Poliția Locală a aplicat mai multe amenzi constructorului de la Stadion pentru nerespectarea obligațiilor de menține curățeniei în șantier și necurățarea roților autospecialelor care iasă din șantier, zona fiind în continuare monitorizată de Poliția Locală”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu. Din nou, cei care locuiesc în zonă, dar și realitatea din teren îi contrazic. VEZI AICI IMAGINI CU NISIPUL ADUNAT PE STRĂZI 

Ultima oră

Comentariul meu