polițistul local care a bătut un om al străzii la sibiu - este cercetat pentru purtare abuzivă
FOTO - Captura Turnul Sfatului

Agentul de la Poliția Locală care în luna ianuarie a acestui an a lovit un om al străzii, în plină zi, în centrul Sibiului, este cercetat pentru purtate abuzivă.

Un incident care nu face deloc cinste Poliției Locale din Sibiu a avut loc în luna ianuarie a acestui an chiar în centrul orașului. Un agent a fost suprins de camera de bord a unui șofer când a lovit un bărbat, care ar fi om al străzii. În imagini se vede cum polițistul a traversat strada și a mers țintit către bărbatul aflat pe cealaltă parte, l-a lovit cu pumnul în față, după care acesta s-a dezechilibrat. Martorii au spus pe atunci că totul a pornit de la faptul că sibianul nu purta masca de protecție.

Reprezentanții Primăriei Sibiu, în subordinea căreia se află Poliția Locală, spuneau pe atunci că mai devreme în acea zi între cei doi a mai existat un conflict. „Din primele verificări rezultă că cetățeanul în cauză a fost amendat în acea zi pentru cerșetorie cu o amendă în valoare de 1000 de lei, motiv pentru care a devenit recalcitrant, conform declarațiilor agentului de poliție. De altfel, cetățeanul în cauză a fost amendat în 2021 de 11 ori pentru apelare la mila publică, fiind cunoscut anterior și ca o persoana violentă care a mai fost implicată în scandaluri în care a utilizat arme albe”, a spus, în ianuarie, Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

În urma incidentului din ianuarie, polițiștii sibieni din cadrul Poliției Municipiului Sibiu s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal. „În referire la acest incident, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 296 Cod penal”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

VEZI AICI DETALII DESPRE INCIDENTUL DIN IANUARIE

Ultima oră

Comentariul meu