exercițiu de luptă în delta dunării - militarii au simulat un atac aerian și terestru

Miercuri pe brațul Sfântul Gheorghe din Delta Dunării s-a desfășurat un exercițiu de luptă cu nave militare și infateriști marini.

Au simulat un atac terestru, dar și din aer, și au exersat răspunsul în echipă, în caz de pericol. În contextul războiului din Ucraina, brațele Dunării sunt atent monitorizate.

Antrenamentul a avut loc în raionul fluvial Mahmudia – Băltenii de Sus, de pe Brațul Sfântu Gheorghe, relatează stirileprotv.ro

Militarii au exersat modul de comunicare în caz de pericol, viteza de reacție și mișcările tactice de nave și de trupe, inclusiv în caz de amenințare chimică și radionucleară.

Comandor Octavian Mocanu, coordonatorul exercițiului: „Atac de la mal, respingerea aviației inamice, aviație care a lansat diferite obiecte care pot fi mine, folosind astfel dragoarele pentru siguranța căilor de comunicații”.

La exercițiu au participat șapte nave militare fluviale, zece ambarcațiuni rapide de asalt, o companie de infanterie marină și un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizată.

Recent, militarii au detonat o grenadă veche de 20 de ani descoperită de un localnic pe plaja din Sfântu Gheorghe. Potrivit marinei militare, cele trei brațe ale Dunării sunt monitorizate fluvial și maritim.

Ultima oră

Comentariul meu