primăria decide joi dacă montează calmatoare de viteză pe moldoveanu

Accidentul petrecut luni dimineața pe  trecere de pietoni de pe strada Moldoveanu a generat discuții despre siguranța pietonilor atunci când circulă pe această stradă. Și asta din cauză că foarte multe voci au spus că șoferii circulă cu foarte mare viteză aici și nu acordă prioritate. Primăria Sibiu va analiza joi, 6 aprilie, dacă este cazul să se monteze aici calmatoare de viteză.

A fost nevoie de un accident extrem de grav pentru ca autoritățile se mobilizeze și să facă ceva pentru a asigura, cât de cât, siguranța pietonilor care trec pe strada Moldoveanu.

După accidentarea tinerei de 16 ani în timp ce se afla pe trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Moldoveanu și Bucegi și expunerea mediatică a evenimentului, polițiștii sibieni au transmis că vor propune limitatoare de viteză pe strada Moldoveanu.

CITEȘTE: Efectul accidentului de pe Moldoveanu – Poliția: ”Vom propune limitatoare de viteză”

Propunerea va fi analizată joi, 6 aprilie. ”Instalarea unor limitatoare de viteză pe str. Moldoveanu a fost inclusă pentru analiză pe ordinea de zi a ședinței Comisiei de Circulație care va avea loc miercuri, 6 aprilie”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Este de apreciat faptul că la numai câteva ore de la producerea accidentului polițiștii au venit cu această propunere, iar la 24 de ore s-a hotărât deja discutarea ei. Mișcarea exemplară se datorează, cel mai probabil, mediatizării acestui eveniment nefericit, iar faptul că s-a vorbit atât de mult despre el se datorează, la rândul său, faptului că la fața locului s-au aflat patru medici de la Spitalul Județean care i-au acordat fetei primul ajutor. Iar unul dintre ei, neurochirurgul Vicențiu Săceleanu, a povestit totul pe Facebook.

CITEȘTE: CITEȘTE: Tânără de 16 ani accidentată pe Moldoveanu – ”Am văzut-o zburând prin aer. Am fost 4 medici acolo care i-am acordat primul ajutor”

Medicul este de fapt cel care a ridicat problema siguranței pietonilor care trec pe Moldoveanu și faptul că șoferii circulă cu viteză mare, fiind drum în linie dreaptă.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Si acel cos de gunoi,care se vede in poza, este amplasat gresit caci optureaza vizibilitatea soferilor care ies de pe strada Bucegi si care doresc sa vireze pe strada Moldovenu spre B-l Milea.

  2. Eu stau pe strada Negoveanu, în curba Oașa – Negoveanu este nevoie de un calmator de viteză, se intră și cu 80-90 km/h, este periculos, mai ales pentru copii.