foto: inquam photos / george călin
FOTO: Inquam Photos / George Călin

Studenții ULBS care vor să se bucure de o experiență nouă, să își exerseze limba engleza sau să se împrietenească cu tineri din toată lumea, au acum șansa. Încep înscrierile pentru programul Erasmus+, în cadrul Universității Lucian Blaga.

Se dă startul procesului de selecție Erasmus+ pentru anul academic 2022-2023. În perioada 12-13 aprilie se pot depune dosarele de candidatură, la secretariat. Selecția pentru mobilități de studiu se va desfășura până în data de 15 aprilie.

Procesul de selecție se realizează în șase etape. Prima etapă constă în promovarea mobilităților Erasmus+ în facultățile ULBS, etapă ce se va termina în 11 aprilie. Cea de-a doua etapă constă în depunerea dosarelor și va avea loc între 12-13 aprilie. În 14 aprilie, se vor ține intreviurile cu studenții care și-au depus dosarele la timp, urmând ca în 15 aprilie să fie afișate rezultatele. În ultimele două etape se vor depune contestațiile și se vor afișa rezultatele finale.

Dosarul candidaților trebuie să cuprindă formularul de candidatură, CV Europass, scrisoare de motivație redactată în limbă străină, extras după situația școlară a semestrului/semestrelor/anului/anilor precedenți, atestat de cunoaștere a limbii străine și, opțional, fotocopii ale diplomelor și atestatelor profesionale obținute.

Pe lista țărilor unde studenții pot merge să studieze pentru un semestru sau un an, găsim: Polonia, Turcia, Germania, Franța, Croația, Danemarca, Noervegia și multe altele.  Lista cu țările disponibile diferă în funcție de fiecare facultate din cadrul ULBS.

Ultima oră

Comentariul meu