FOTO: Gogu Neagoe, caricaturistul care a făcut peste 200 de portrete pentru copiii din Sibiu - Poliţia Română i-a acordat „Diploma de excelenţă”
Sursa Foto - Facebook Poliția Sibiu

Gogu Neagoe, caricaturistul recunoscut la nivel internațional a realizat peste 200 de portrete pentru copiii din Sibiu în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Române, în perioada 24-26 martie 2022.

Sute de copii din Sibiu au stat la rând să obţină un portret realizat de celebrul caricaturist Gogu Neagoe. Piaţa Habermann din Sibiu au devenit un atelier de portrete şi au fost realizate 200 de portrete pentru sute de copii de la şcoli şi grădiniţe din oraş, notează adevărul.ro.

Cu această ocazie, cunoscutul caricaturist a primit din partea Poliţiei Române „Diploma de excelenţă” în semn de apreciere pentru deosebita implicare în activitatea de prevenire a criminalităţii. Neagoe realizează portrete-robot de 15 ani pentru poliţişti.

FOTO: Gogu Neagoe, caricaturistul care a făcut peste 200 de portrete pentru copiii din Sibiu - Poliţia Română i-a acordat „Diploma de excelenţă”
Sursa Foto – Facebook Poliția Sibiu

Despre Gogu Neagoe  

Gogu Neagoe este un caricaturist oltean cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane şi de pictură,caricatură, ale cărui opere au ajuns în zeci de ţări din Europa, dar şi din alte continente. A absolvit Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” şi Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate.

Artistul în vârstă de 44 de ani şi-a dedicat viaţa operelor de caricatură, ducând pasiunea peste limitele la care se aştepta vreodată. A creionat sute de de portrete, a intrat în contact cu zeci de personalităţi, şefi de state, mari sportivi şi, cel mai important, a ales să-şi doneze operele în scopuri caritabile.

În anul 2020, de Ziua Femeii, a participat în Bucureşti la un eveniment caritabil, donând pentru o cauză nobilă. Gogu Neagoe a realizat un număr de 246 de portrete participanţilor la crosul pentru viaţă „Hope Run for Alexandra”. Suma colectată de la beneficiarii caricaturilor a fost donată integral pentru ajutorarea poliţistei de la Brigada Rutieră din Bucureşti, diagnosticată de melanom malign al membrului inferior clark 4.

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Ultima oră

Comentariul meu