E-urile din crenvurștii de pui s-au menținut, în România, la același nivel din anul 2009. Aditivii și cantitatea de sare, în schimb, au crescut.
InfoCons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip crenvurști de pui în perioada 2009 – 2022. În total, pe parcursul anilor, 90 de produse tip crenvurști de pui au făcut obiectul studiilor.
În ceea ce privește conținutul de aditivi alimentari, s-a constatat o menținere a numărului mediu de E-uri, după o fluctuație în perioada 2015-2018.
- 5 E-uri în studiul din 2009
- 6 E-uri în studiul din 2015
- 7 E-uri în cazul studiul din 2017
- 6 E-uri în 2018
- 5 E-uri în studiul din 2022.
Crenvurști de pui – Număr maxim de E-uri
- 8 E-uri în anul 2009
- 7 E-uri în anul 2015
- 12 E-uri în anul 2017
- 12 E-uri în anul 2018
- 10 E-uri în anul 2022.
Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs tip crenvurști de pui a fost identificat în studiile din anii 2017 și 2018, regăsindu-se 12 E-uri într-un singur produs, iar cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiul din acest an, respectiv 2 E-uri.
A fost identificată o creștere a tipurilor de aditivi identificați în produsele tip crenvurști de pui:
- 10 tipuri de aditivi identificați în 2009
- 16 tipuri de aditivi identificați în 2015
- 21 de tipuri în 2017
- 15 tipuri în 2018
- 23 de tipuri în 2022.
În ce privește evoluția cantității maxime de sare din crenvurștii de pui, cantitatea maximă de sare a fost identificată în acest an: 3.2 g/100g.