autobuz pe ruta cristian - sibiu - „vrem finanțare prin pnrr, dar nu dorim să așteptăm trei ani”
Sursa: unsplash.com

Primăria comunei Cristian vrea să cumpere un autobuz care să circule pe ruta Cristian – Sibiu și este dispusă să îl achiziționeze cu bani din bugetul local. Reprezentanții comunei își doresc finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), însă nu vor să aștepte chiar și trei ani pentru obținerea autobuzelor. „Problema este una veche, vrem o rezolvare cât mai rapidă și suntem dispuși să facem toate eforturile necesare”, se arată pe pagina de Facebook a primăriei.

Locuitorii din Cristian ar putea circula către Sibiu cu un autobuz electric achiziționat de primărie. Mijlocul de transport ar putea fi cumpărat prin programul PNRR, însă timpul de așteptare este mult mai mare din cauza procedurilor și multitudinii etapelor de finanțare.

„Vă informăm că Ghidul de finanțare al PNRR este înca în consultare, bugetele prealocate se pot modifica, iar Planul Național de Redresare și Reziliență are mai multe etape de finanțare, inclusiv pentru autobuze electrice. Chiar dacă se crede că nu putem accesa aceste fonduri, așteptăm până la lansarea oficială a ghidului și atunci vom vedea care sunt pașii următori. Prin PNRR se pot achiziționa doar autobuze electrice, acest proiect de finanțare este unul de durată și până la implementarea lui probabil vor trece câțiva ani buni”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Comunei Cristian.

Autobuzul ar putea fi achiziționat mai repede cu bani de la bugetul local, anunță primăria. S-au făcut deja primele demersuri în acest sens. Pentru accesarea finanțării prin PNRR, timpul de așteptare este mult mai mare. Problema transportului în comună este veche, motiv pentru care se dorește rezolvarea ei mai rapid.

„Trebuie să știți că în bugetul local al Comunei Cristian pentru anul 2022 am alocat suma de 390.000 lei pentru a fi transferată către ADI TRANSPORT METROPOLITAN SIBIU, în vederea achiziționării unui autobuz. Bugetul alocat transportului se poate oricând suplimenta prin Hotararea Consiliului Local, fapt pentru care avem în fondul de rezerva al bugetului local suma de 1.144.000 lei. În această direcție am solicitat o întâlnire cu reprezentanții ADI TRANSPORT METROPOLITAN SIBIU unde vrem să vedem care sunt pașii următori în vederea operării pe ruta Cristian – Sibiu. Suntem dispuși să cumpărăm un autobuz din bugetul local al comunei Cristian și începerea demersurilor pentru operarea cât mai rapidă pe ruta Cristian – Sibiu prin ADI TRANSPORT METROPOLITAN SIBIU. 

Ne dorim finanțarea prin PNRR a unui autobuz electric, însă nu dorim să așteptăm 2-3 ani până s-ar putea implementa acest proiect. Problema transportului în comuna Cristian este veche, înțelegem frustrarea și greutățile cu care se confruntă cetățenii comunei noastre din cauza transportului în comun, vrem o rezolvare cât mai rapida și suntem dispuși să facem eforturile necesare ca să rezolvăm această problema”, se mai arată pe pagina de Facebook a primăriei.

Ultima oră

Comentariul meu