Româncă stabilită în Viena, ucisă de un trenuleț într-un parc de distracții
Sursa Foto - Captura Video YT

Tragedie în Austria. O româncă stabilită în Viena a fost ucisă de un trenuleț într-un parc de distracții. Femeia era angajată la parcul de distracții „Five Looping”.

Femeia încercase să scurteze drumul către toaletă și a traversat o zonă interzisă, fiind surprinsă de viteza trenulețului, informează cotidianul austriac Kurier, preluat de jurnalemigrant.com.

Otto Barth, proprietarul afacerii, și Asociația Prater și-au exprimat regretele profunde într-o declarație de presă susținută a doua zi. Barth a fost informat de către responsabilul operațiunilor, în jurul orei 20:30, că femeia „a intrat în sistem într-o zonă periculoasă în care nu avea voie să meargă și a fost lovită de tren”.

Potrivit rapoartelor poliției, tânăra româncă traversa zona de cale ferată denumită „Olympia Looping” când s-a produs accidentul. În ciuda măsurilor de prim ajutor, viața femeii nu a putut fi salvată. Inspectoratul de muncă a fost informat și s-a propus o autopsie judiciară.

Conform celor relatate de martori, trenulețul se afla în ultimul viraj. Tocmai atunci, românca a vrut să facă drumul cel mai scurt până la toaletă, dar a fost surprinsă de tren și a suferit răni la cap care i-au fost fatale.

„Dacă ar fi așteptat cinci secunde, ar fi fost în viață”, a declarat unul din martori.

Întrebat de presa locală dacă vede „eroarea umană” drept cauza accidentului, Dietmar Klose, șeful departamentului pentru tehnologie comercială, pompieri și evenimente, a declarat: „Cei doi angajați ai noștri au văzut astăzi sistemul la fața locului și nu au existat probleme tehnice”. Inspectoratul Muncii a refuzat să comenteze ancheta în curs.

Lângă „Five Looping”, cum este denumit parcul de distracții, unii angajați continuă să discute despre accident. Unul dintre ei este o tânără care a cerut să rămână anonimă. Ea își șterge lacrimile de pe față cu gluga și își descrie colegii drept „o mică familie”.

Femeia recunoaște că nu o cunoștea atât de bine pe victimă, deoarece lucraseră împreună doar de două săptămâni. „Acesta este primul meu sezon aici și așa începe”, mărturisește cu tristețe tânăra.

Angajații mașinăriilor învecinate sunt și ei uluiți și șocați, unii aflând despre accident abia a doua zi dimineața. „Nu se întâmplă mare lucru aici în zilele de marți, atât de mulți angajați au fost liberi”, explică un lucrător, atunci când este întrebat de ce doar câțiva oameni au observat tragedia.

Otto Barth, vizibil afectat de accident, cu greu a reușit să-și găsească cuvintele: „Suntem profund șocați. Gândurile noastre sunt la rudele femeii. Este groaznic”. Compania lui Barth este una dintre cele mai de succes companii de târguri din Germania. Când a fost informat despre accident, el s-a urcat imediat în mașină și a condus de la Munchen la Viena.

Asociația Prater a creat imediat o echipă de criză ca punct de contact pentru autorități: „Vom rezolva acest accident prin discuții și luăm în considerare măsuri imediate pentru a face față împreună acestei tragedii”, a declarat vicepreședintele Silvia Lang. Întrebările nu au fost permise la evenimentul media „din motive de evlavie”.

Planificată joi, 31 martie, la Prater, conferința anuală de presă care anunța noutățile sezonului a fost anulată deocamdată. De asemenea, roller coaster-ul va rămâne închis până la noi ordine. „Five Looping” este cel mai mare roller coaster transportabil din lume, are cinci bucle, 1250 de metri lungime și a intrat în funcțiune pentru prima dată la festivitatea Oktoberfest de la München în anul 1989.

Ultima oră