putin s-a hotărât - "țările neprietenoase" vor plăti gazul în ruble. pe listă se află și românia
Sursa Foto - Playtech.ro

Vladimir Putin s-a hotărât. „Țările neprietenoase” vor plăti gazul în ruble începând cu 1 aprilie. Pe listă se află și România. Contractele vor fi suspendate pentru țările care nu îndeplinesc această condiție.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că, în conformitate cu un decret semnat privind comerțul cu gaze naturale cu „țările neprietenoase”, companiile vor trebui să aibă conturi în bănci rusești și să plătească contractele în ruble, scrie CNN.

„Astăzi (joi – n.r.) am semnat un decret care stabilește regulile pentru comerțul cu gaze naturale rusești cu așa-numitele state neprietenoase. Sugerăm ca părțile din aceste țări să folosească o schemă foarte simplă și transparentă, pentru a cumpăra gaze rusești, acestea trebuie să deschidă conturi în ruble în bănci rusești, iar plățile trebuie să provină din aceste conturi”, a declarat, joi, Putin.

Noile reguli intră în vigoare vineri, 1 aprilie.

„Dacă aceste plăți nu sunt efectuate, vom considera acest lucru ca fiind o neexecutare din partea cumpărătorilor și acest lucru va duce la consecințe. Nimeni nu ne dă nimic pe gratis și nu facem acte de caritatee”, a spus Putin, adăugând că vor fi suspendate contractele în vigoare.

(sursa: Mediafax)

Ultima oră

Comentariul meu