târgul de ecoturism se ține din nou la sibiu în weekend - noutățile celei de-a doua ediții

Cea de-a doua ediție a Târgului de Ecoturism din județul Sibiu va avea loc între 8 și 10 aprilie, în cadrul Pavilionului Muzeal Multicultural ASTRA. Evenimentul va reuni principalii producători locali și operatorii de turism sustenabil din regiune pentru a prezenta publicului oportunitățile de petrecere a timpului liber.

Spre deosebire de ediția precedentă, cea din aprilie va pune focus pe experiențe autentice create cu resurse locale. Timp de trei zile, Muzeul ASTRA va deveni gazda a numeroase activități în aer liber: degustări  de preparate locale, drumeții ghidate, ture cu mountain bike-ul, ateliere educative dedicate celor mici, trail running, stand up paddle și canoeing pe lacul din Muzeu, workshop-uri de orientare și supraviețuire, birdwatching și multe altele. În felul acesta, vizitatorii vor putea experimenta o parte din oferta ecoturistică și vor fi inspirați să își petreacă weekend-urile și concediile explorând oferta locală.

 „Anul acesta Târgul de Ecoturism vine cu o ediție îmbunătățită, adaptată feedback-ului primit de la ediția anterioară și cu o oferta diversificată, cu multe activități pentru fiecare dintre noi. Ne dorim ca cei care ne vizitează să găsească informații utile și cât mai multe “motive“ de a petrece  timpul liber în „aer liber”,  fie pe cărări de munte, fie cu bicicleta pe trasee, fie să se bucure de gustul bucatelor tradiționale”,  a declarat  Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 Pentru cei care doresc să aprofundeze subiectul turismului sustenabil, târgul va include și o componentă educativă: ateliere și conferințe zilnice, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși exemple de bună practică din ecoturismul românesc, recomandări și informații utile despre siguranța pe munte.

Târgul va avea și o secțiune comercială, cu echipamente outdoor și sportive care pot fi achiziționate la prețuri speciale, alături de sesiuni demonstrative de folosire a acestora.târgul de ecoturism se ține din nou la sibiu în weekend - noutățile celei de-a doua ediții

Printre participanții confirmați se numără: Ozaki Arena, Powplaca, Eppic Education, Clubul Sportiv Air Adrenaline, Trail Guide, Asociația Dianthus, Fundația Biserici Fortificate, Colinele Transilvaniei, Asociația ARNI, Filarmonica de Stat Sibiu, Primăria Rășinari, Primăria Orașului Săliște, ComKultur Travel, Transylvania Guide, Din Mărginime și mulți alții.

Târgul de Ecoturism este un eveniment organizat în cadrul Programului  „Anii Drumeției” – proiect inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu