sibiul în cursa pentru „destinaţia anului 2022” - votează și tu pentru nominalizare

Anul acesta, oraşul Sibiul concurează în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei „Destinaţia Anului 2022”, la categoria destinaţie de city-break. Sibiul este un oraș cu mari șanse de a ajunge în finală, deoarece este oraş festivalier, cu o agendă bogată de evenimente culturale şi sportive; oraş smart care se adaptează noilor trenduri în turism; oraş verde şi activ, o destinaţie ce oferă nenumărate experienţe în mijlocul naturii;oraş boem şi romantic, o destinaţie de city-break ideală pentru îndrăgostiţi ori curioşii dornici să exploreze patrimoniul şi istoria locală; oraş insolit care caută mereu să se reinventeze, cu fiecare vizită oaspeţii săi descoperind atracţii şi experienţe noi.

În această competiție națională, Sibiul are nevoie de susţinere. Astfel, Sibiul poate fi nominalizat la actegoria City-break pe site-ul concursului. Cu cât numărul nominalizărilor este mai mare, cu atât cresc șansele Sibiului de a intra în etapa de promovare la nivel naţional.

Selecția se va face în trei etape. Prima etapă constă în  nominalizarea destinațiilor participante  de către public din 3 regiuni istorice si 2 categorii: CITY BREAK și LOCALITATI TURISTICE.

Criterii de eligibilitate sunt acumularea unui minim de 100 de nominalizări, reprezentare profesionistă cu completarea formularului de înscriere, cofinanțare și participarea activă la realizarea materialelor de promovare.

În a doua etapă, se va alcătui un top al destinațiilor eligibile după nominalizările publicului, pe regiune și pe categorie. Juriul Finalei Regionale acorda puncte acestora în funcție de descrierea furnizată de participant, alcătuind un Top al juriului. Podiumul Finalei Regionale se stabilește prin ponderare 2/3 alegerea publicului și 1/3 alegerea juriului. Câștigătoarele pe fiecare regiune și categorie trec în Faza 3: Finala Națională.

În faza a treia, regiunile vor fi vizitate de echipa de Exploratori Destinația Anului pentru a realiza emisiuni de prezentare. Se va colecta votul publicului si al juriului Finalei Naționale. Destinația Anului se stabilește în proporție de 2/3 votul publicului si 1/3 prin alegerea juriului.

În 2021, cele 6 finaliste votate ca „Destinațiile anului 2021” au fost Oradea, Banatul Montan, Brăila, Țara Maramureșului, Iași, Delta Dunării.

Ultima oră

Comentariul meu