exercițiu pe strada ștefan cel mare din sibiu - este simulat un incendiu pe o platformă industrială
foto: arhivă

Pompierii sibieni desfășoară un exercițiu pe o platformă industrială de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Sibiu. Aceste exerciții sunt „necesare și benefice” pentru comunitate, transmite Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

UPDATE

Pompierii spun că, în contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență, și pregătirea temeinică a forțelor de intervenție, s-a acționat cu forțe și mijloace în teren, în locul unde își desfășoară activitatea mai multe firme cu profil de producție și depozitare.

exercițiu pe strada ștefan cel mare din sibiu - este simulat un incendiu pe o platformă industrială exercițiu pe strada ștefan cel mare din sibiu - este simulat un incendiu pe o platformă industrială

Scenariul stabilit a fost stingerea unui incendiu izbucnit la unul dintre depozitele operatorilor economici de pe platformă, în care au fost surprinse două persoane.

„Personalul firmelor aflate pe platformă (peste 30 persoane) s-a autoevacuat, conform planurilor de apărare împotriva incendiilor, în locurile de adunare stabilite în regulamentele interioare, înainte de sosirea forțelor. Din păcate, două persoane au fost surprinse de izbucnirea incendiului în depozitul mare de materiale și au fost evacuate, în siguranță de către salvatorii sibieni. Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu despre exercițiu.

exercițiu pe strada ștefan cel mare din sibiu - este simulat un incendiu pe o platformă industrială exercițiu pe strada ștefan cel mare din sibiu - este simulat un incendiu pe o platformă industrială

La acest exercițiu au participat peste 25 de pompieri militari și paramedici cu 5 autospeciale ( stingere cu apă și spumă, descarcerare și de asistență medicală specializată).

Știrea inițială

Miercuri dimineață, mai mulți pompieri militari, cu trei autospeciale de stingere, un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD, s-au deplasat pe strada Ștefan cel Mare din Sibiu. Nu este nicio situație de urgență, ci se desfășoară un exercițiu pe o platformă industrială.

„În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu