Majoritatea locurilor de cazare oferite de autorităţile din Sibiu refugiaţilor sunt goale, fiind vorba de camere din Hotelul Sport sau din cele mai bune cămine studenţeşti sau în internate şcolare, informează un comunicat de presă al Prefecturii.
„Prin actualizarea la 30.03. a.c. şi aprobarea listei spaţiilor de cazare operaţionale şi cu posibilitate de amenajare, identificate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale şi instituţiilor din judeţul Sibiu, pentru cetăţenii străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care intră în România prin punctele de frontieră, rezultă un total de 222 locuri amenajate. Acestea sunt în municipiul Sibiu şi aparţin de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu şi un spaţiu de cazare al Bisericii Evanghelice C.A. din România amplasat în Cisnădioara”, se arată în comunicat.
Doar 20 de ucraineni au ales să locuiască în spaţiile oferite de autorităţi.
„În prezent sunt cazaţi 20 de cetăţeni ucraineni în aceste spaţii, gradul de ocupare reprezentând 10%”, a precizat prefectul Mircea Creţu.
Cei mai mulţi ucraineni au ales să stea în căminele studenţeşti, aflate aproape de centrul municipiului Sibiu, fiind vorba de 19 refugiaţi. În căminele studenţeşti sunt 80 de locuri disponibile.
Un singur refugiat stă în Hotelul Sport, deşi aici sunt 40 de locuri disponibile.
Niciun ucrainean nu a dorit să stea în internatul de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Sibiu, în Centrul de Agrement „Trecătoarea Cerbilor” din Păltiniş sau în Casa de Odihnă a Bisericii Evanghelice din Cisnădioara, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.